Un român din Italia și un polițist au salvat viața unei tinere care s-a aruncat într-un râu după câinele său

Eveniment dramatic petrecut sâmbătă, 13 noiembrie, la Florența, unde un pescar român a ajutat un polițist italian să salveze din apele râului Arno o tânără de 23 de ani, care încerca să-și scoată din apă câinele ce căzuse în râu și nu reușea să revină la mal.

Tânăra, domiciliată în comuna Scandicci (provincia Florența, regiunea Toscana) se plimba cu câinele său de-a lungul promenadei „delle Cascine”, dincolo de „Ponte all’Indiano” când, patrupedul s-a aruncat brusc în râul Arno și apoi a început să se zbată neputincios, fără a fi capabil să se întoarcă la mal.

Fără să stea prea mult pe gânduri tânăra s-a aruncat în apă pentru a-și salva cățelul dar, după ce a ajuns la el și l-a luat în brațe, din cauza fundului alunecos al râului, plin de mâl, s-a blocat fără să mai poată înainta pentru a reveni la mal.

Martoră la întâmplare și îngrijorată de siguranța fiicei sale, mama fetei a telefonat imediat cerând ajutor la poliție, pompieri și serviciul sanitar de la 118, în ciuda dificultăților sale de a indica locația exactă în care se aflau.

Din fericire, chiar în acel moment a trecut pe acolo un polițist din Florența care, fiind în timpul liber făcea o plimbare cu bicicleta, când a auzit vocea disperată a mamei și, fără ezitare, a intervenit să-i salveze fiica aflată în dificultate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu ajutorul unui bărbat de naționalitate română, ce pescuia în apropiere, polițistul a organizat un fel de lanț uman, reușind să salveze atât fata, cât și câinele ei, de rasă lup cehoslovac, relatează 055firenze.it.

În scurt timp, la locul incidentului au ajuns și mașinile de poliție, pompierii și salvatorii de la 118, însă tânăra, după acordarea primului ajutor, a preferat să plece acasă, cu părinții săi, în loc să fie transportată la camera de urgențe a spitalului din apropiere.

Având funcția de asistent șef adjunct al Poliției de Stat și lucrând în serviciul judiciar al Poliției Rutiere, polițistul salvator, după ce a verificat starea de sănătate a fetei și i-a mulțumit pescarului român pentru ajutorul important acordat, și-a reluat plimbarea cu bicicleta.