Român ales consilier local în Italia: „Datorez acest rezultat comunității românești și prietenilor mei”

Dorin Adrian Briciu, în vârstă de 48 de ani, originar din Lugoj, este primul român ales în Consiliul Local al Primăriei din Sezze (Lazio), în urma alegerilor administrative care au avut loc în această toamnă.

Ajuns la Sezze în anul 2003, o localitate de peste 23.000 de locuitori, din provincia Latina, Dorin Briciu este perfect integrat în comunitatea din care astăzi face parte. Este căsătorit, are o fiică de 22 de ani și lucrează la CAF Uila (Centru de asistență fiscală), informează Il Messaggero.

A candidat pe lista „Sezze Futura” și a obținut 390 de voturi. Un rezultat excelent, având în vedere că ultimul dintre consilierii aleși a avut 136 de voturi.

„Acest rezultat îl datorez angajamentului comunității românești din Sezze și multor prieteni pe care mi i-am făcut aici de-a lungul anilor”, a declarat Briciu.

În Sezze, la ora actuală ar fi în jur de 2000 de cetățeni români rezidenți, dar numai 800 s-au înscris pe listele electorale și au avut drept de vot. „Odată, eram în Sezze 6.000 de români, astăzi suntem sub 2000. Mulți au plecat să caute de lucru în altă parte, iar o parte dintre ei s-au întors în România.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre problemele cu care se confruntă românii din Sezze, noul consilier local a spus că „principalele probleme sunt cele birocratice, legate de închirierea unei locuințe.”

Nu a fost pentru prima dată când bărbatul român a candidat, el a mai încercat încă de două ori să intre în Consiliul Local, pe listele Partidului Democrat.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20