Român amendat în Italia cu peste 5.000 de euro. Conducea fără permis și fără asigurare

Un român a primit o amendă uriașă în Italia după ce a fost surprins de agenții de la Poliția Locală din Monfalcone (provincia Gorizia din Friuli-Venezia Giulia) conducând o mașină deși nu avea permis de conducere. Mai mult, relatează ziarul regional Il Friuli, nu avea nici asigurarea auto obligatorie la mașină.

Potrivit sursei citate, conaționalul nostru a fost oprit zilele trecute de polițiști pentru un control de rutină, iar când au descoperit că nu avea permis de conducere, i-au aplicat imediat o amendă de 5.000 de euro.

După ce au constatat că nici măcar asigurare auto obligatorie nu avea la mașină, polițiștii s-au văzut nevoiți să-i mai aplice o ulterioară amendă în valoare de 848 de euro. În plus, autoturismul a fost pus sechestru administrativ, mai precizează Il Friuli.

Un alt automobilist, de această dată un italian rezident în localitatea Fiumicello din provincia Udine, a primit o amendă la fel de usturătoare, în valoare de 5.000 de euro, după ce a fost surprins conducând cu un permis de conducere anulat. Și în acest caz, polițiștii au pus mașina sub sechestru administrativ.