Român arestat în Italia. „A vândut mai multe persoane unor traficanți sicilieni pentru a le exploata prin muncă”

Un cetățean român a fost arestat recent în localitatea italiană Lingluaglossa din provincia Catania (Sicilia) în urma unui control de rutină efectuat de carabinieri asupra individului.

Bărbatul a fost oprit de militarii italieni pe via Croceferro din localitatea sus-menționată și, odată identificat ca fiind Alexandru Octavian Hordău, aceștia au constatat că pe numele său există un mandat de arestare emis de autoritățile române.

Originar din Baia Mare, județul Maramureș, românul are 47 de ani și este căutat de autoritățile române pentru infracțiuni comise în urmă cu mai bine de 12 ani.

Condamnat la o pedeapsă de 10 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, constând în aceea că, în perioada 2008-2010 a recrutat prin înșelăciune mai multe persoane pe care le-a transportat în Italia și le-a vândut unor traficanți sicilieni în scopul exploatării prin muncă.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acestea sunt cuvintele scrise de Poliția Română în anunțul publicat pe site-ul oficial al instituției, prin care Hordău a fost dat în urmărire după condamnarea primită în țara noastră.

Infractorul român nu a opus rezistență în fața carabinierilor care, după efectuarea formalităților de arestare, l-au condus pe inculpat la penitenciarul din Piazza Lanza, situat în Catania.

Distribuie acest articol