Român acuzat în Italia că a ucis un conațional cu toporul. Arestat la trei luni de la crimă

Un bărbat român, în vârstă de 39 de ani și care locuia în niște barăci situate pe via Terracini din Genzano di Roma (Lazio), a fost pus sub arest zilele trecute după ce carabinierii din localitate au finalizat o anchetă care-l avea pe acesta ca suspect principal în cazul uciderii unui conațional ce locuia în aceleași barăci.

Victima se numea Costea Mihai și avea 52 de ani, acesta fiind ucis în seara zilei de 28 martie 2022 în baraca în care locuia împreună cu alți români.

Bărăcile în care cei doi români locuiau. Foto: ilmamilio.it

Cel care a alertat autoritățile, în jurul orei 22:30 din acea seară, a fost chiar românul de 39 de ani arestat recent. El a declarat, la acea vreme, că a găsit trupul neînsuflețit al lui Mihai în baracă și că nu știe ce s-a întâmplat.

O salvare a intervenit urgent la fața locului, dar românul nostru era deja mort. Foto: ilmamilio.it

Medicul legist care a inspectat cadavrul românului nostru a găsit mai multe răni în zona capului, provocate cu un topor, semn clar că acesta a fost ucis de cineva.

Anchetatorii au descoperit apoi că între victimă și criminal a avut loc o ceartă care a degenerat ulterior în violență și în crimă, iar primele suspiciuni au picat chiar pe conaționalul românului ucis, care sunase la 112.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Carabinierii au intervenit și ei la locul tragediei pentru investigațiile de rigoare. Foto: ilmamilio.it

Certurile între cei doi români se pare că erau la ordinea zilei în ultimele luni, deseori din motive banale sau provocate de consumul de băuturi spirtoase. Această ultimă ceartă a dus la o adevărată tragedie însă, făcându-l pe cel mai tânăr dintre ei să reacționeze în mod foarte violent.

La finalizarea anchetei, care a durat mai bine de trei luni de zile, Parchetul de pe lângă Tribunalul de la Velletri a decis să-l aresteze pe bărbatul de 39 de ani, acesta fiind acuzat de crimă și închis în penitenciarul din aceeași localitate.