Român arestat în Italia la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Autovehiculul a fost blocat de polițiști într-un tunel

Un cetățean român căutat de autoritățile italiene, deoarece făcea parte dintr-o grupare criminală care a efectuat furturi în valoare de peste un milion de euro în mai multe regiuni din Italia, a fost pus sub arest zilele trecute la bordul unui microbuz ce transporta persoane din Italia spre România.

Arestarea a avut loc în urma unei operațiuni delicate organizată de forțele de ordine din Perugia și Roma, într-un tunel de pe Strada Statală 75 (SS75) de pe teritoriul provinciei Perugia, în Umbria.

Bărbatul român, despre care autoritățile nu au făcut publice mai multe detalii până la această oră, făcea parte dintr-o grupare infracțională ce fura excavatoare și alte utilaje sau mașinării de pe diferite șantiere din provincia Perugia, dar și din alte localități situate în regiunile Abruzzo și Lazio.

Potrivit publicației Perugia Today, infractorii studiau mai întâi locațiile șantierelor pe care urmau să le prădeze, apoi furau camioane și alte tipuri de autovehicule industriale pentru a le folosi la transportarea utilajelor pe care urmau să le fure de pe șantiere.

După ce efectuau furturile, mijloacele de transport, la care la care schimbau numerele de înmatriculare cu unele false și în care erau încărcate excavatoarele și alte utilaje, erau lăsate în alte locații de unde erau preluate de alți complici ce aveau rolul de a le vinde.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Valoarea totală a bunurilor furate de gruparea criminală se ridică la peste un milion de euro, au declarat anchetatorii.

Un alt component al grupului infracțional a fost arestat deja, în localitatea l’Aquila, în urmă cu câteva săptămâni.

Cetățeanul român arestat zilele trecute, în schimb, a fost identificat recent de polițiștii italieni, care au aflat în ultimul moment că acesta intenționează să părăsească Italia la bordul unui microbuz de transport persoane ce se îndrepta spre România.

Pentru a proteja ceilalți pasageri din microbuz, care nu știau că alături de ei călătorește și un infractor, oamenii legii au organizat o operațiune de blocare a autovehiculului în interiorul unui tunel de pe SS75 din Perugia.

Astfel, odată intrat în tunel, microbuzul a fost blocat de polițiști din ambele sensuri, pentru a nu mai da nicio posibilitate de fugă românului căutat de autoritățile italiene. Bărbatul a fost pus sub arest și închis în penitenciarul din Perugia.