Român arestat în Italia. S-a dat drept medic, a intrat în salonul unui spital și a pipăit o pacientă

Totul s-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă în interiorul spitalului Careggi din Florența (Toscana) unde un român a intrat dându-se drept medic și a abuzat de o pacientă care dormea.

Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi de Poliția de Stat pe site-ul oficial al instituției, în jurul orei 01:00 din noaptea trecută, un tânăr român de 20 de ani ar fi pătruns în mod abuziv în spitalul menționat mai sus și a intrat apoi în salonul unei femei, prezentându-se ca fiind medic.

Cu scuza că trebuie să o consulte pe pacientă, care era țintuită la pat, bărbatul a început să-i pipăie femeii un picior, urcând apoi cu mâinile către bazinul acesteia.

Pacienta, care în acel moment dormea, s-a trezit și a înțeles imediat ce se întâmpla, apoi a început să țipe din răsputeri pentru a solicita ajutor.

În scurt timp, în salonul femeii au sosit mai mulți infirmieri, dar și un paznic, care l-au blocat pe agresor și au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul forțelor de ordine. Interveniți la fața locului, polițiștii l-au arestat pe falsul medic român și au preluat declarații de la diferiți martori din spital.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Anchetatorii au aflat astfel că, cu numai câteva momente înainte de a se introduce în salonul pacientei de care a abuzat, tânărul ar fi agresat și o infirmieră într-o mică încăpere, prinzând-o de mână și încercând să abuzeze și de ea. Infirmiera a reușit să fugă însă și a alertat și ea forțele de ordine.

După ce a fost pus sub arest, românul de 20 de ani a fost transport la penitenciarul Sollicciano din Florența.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20