Român arestat în Italia, și-a amenințat angajatorul pentru că nu voia să-l țină la negru

Un român din localitatea Naro, provincia siciliană Agrigento, a fost arestat de carabinieri în seara zilei de sâmbătă, 3 iulie 2021, după ce a și-a amenințat angajatorul pe motiv că voia să-l angajeze cu contract de muncă și nu voia să-l țină la negru.

Conaționalul nostru, în vârstă de 22 de ani și cu diferite antecedente penale, era beneficiarul ajutorului social numit „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie), relatează ziarul La Repubblica.

Având în vedere că, în urma încheierii unui contract de muncă pe numele său, lucrătorul ar fi pierdut ajutorul social menționat mai sus, acesta a recurs la diferite amenințări la adresa angajatorului pentru a nu-i înregistra contractul.

Bărbatul care îl angajase pe tânărul român s-a prezentat astfel, sâmbătă seara, la carabinierii din localitate pentru a-l denunța pe individ.

Muncitorul român, fiind la curent cu decizia patronului de a-l denunța, s-a prezentat și el la cazarma carabinierilor, adresând alte amenințări angajatorului fără nicio reținere față de oamenii legii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Militarii n-au stat prea mult pe gânduri, însă, și l-au pus sub arest pe tânărul de 22 de ani, deși munca nu le-a fost deloc ușoară deoarece a opus foarte mare rezistență, mai precizează sursa citată.

Infractorul se află acum sub arest la domiciliu, acuzat de amenințări și ultraj, urmând ca arestul său să fie validat de autoritatea judiciară.