Român arestat într-un aeroport din Italia, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru viol

Florin Sârbu, cetățean român în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat în Italia la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra unei minore cu probleme psihice, relatează cotidianul Agrigento Oggi.

Arestarea lui a avut loc în luna octombrie a anului trecut, după șase ani de căutări. Sârbu a fost prins în momentul în care a revenit cu avionul în Italia și a fost oprit de poliția de frontieră de la aeroportul Fontanarossa din Catania.

Faptele ce stau la baza acestui caz, însă, s-au petrecut în luna iulie 2015, în localitatea Aragona, provincia Agrigento din Sicilia.

Investigația a pornit de la plângerea depusă de tânăra victimă. Parchetul a emis un mandat de arestare preventivă în lipsa lui Sârbu, care însă reușise deja să fugă din Italia. Între timp, magistratul responsabil de caz a cerut trimiterea în judecată.

Inițial, procesul desfășurat în fața Judecătorului pentru Audiențe Preliminare al Tribunalului Agrigento, Francesco Provenzano, a fost suspendat, așa cum prevede legea, deoarece inculpatul era de negăsit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După arestarea lui Sârbu, procedura de judecată în baza ritului abreviat a fost demarată. La finalul rechizitoriului, procurorul Cecilia Baravelli a solicitat o condamnare la 5 ani și 8 luni de închisoare.

În cele din urmă, Florin Sârbu a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru abuzurile asupra minorei, reprezentând o reducere a pedepsei comparativ cu cererea procurorului.