Român arestat la intrare în Italia, era condamnat la închisoare pentru că a furat haine puse la uscat într-o grădină

Un român în vârstă de 43 de ani s-a trezit încătușat de carabinieri imediat după ce a pus piciorul pe sol italian, în cursul zilei de luni, 3 ianuarie 2022, după ce oamenii legii au constatat că pe numele acestuia exista un mandat de arestare.

Conform celor relatate de publicația Il Friuli, conaționalul nostru tocmai intrase în Italia, prin punctul de trecere a frontierei Fernetti când a fost oprit pentru un control de rutină de către carabinierii din Aurisina, o localitate de lângă granița cu Slovenia, situată în regiunea Friuli-Venezia Giulia.

După verificarea identității românului, militarii italieni au constatat imediat că pe numele acestuia fusese emis, de către Parchetul din Florența, un mandat de încarcerare ca urmare a unei condamnări la închisoare pentru doi ani și cinci luni.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 43 de ani a fost găsit vinovat de un furt comis în anul 2016, când a pătruns în grădina unei locuințe și a furat niște haine puse la uscat. Proprietarii l-au surprins în timpul furtului, însă, iar infractorul a scos un cuțit și i-a amenințat, apoi a luat-o la fugă.

Bărbatul român a fost pus sub arest imediat, iar după finalizarea formalităților birocratice, a fost închis în penitenciarul din Trieste.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI