Român arestat pe nedrept în Italia, eliberat după 4 luni de închisoare

Un român a fost arestat pe nedrept anul trecut, în luna septembrie, pentru niște presupuse furturi petrecute în urmă cu câțiva ani. Conaționalul nostru, Petru A. în vârstă de 38 de ani, a fost achitat joi, 4 ianuarie a.c., după ce s-a demonstrat în instanță că faptele pentru care a fost condamnat nu au putut fi comise de acesta, având în vedere că la momentul comiterii el se afla închis într-un penitenciar din România. Bărbatul, cu ajutorul avocatului său, Antonio Vallone, a obținut revizuirea procesului și achitarea completă din partea Curții de Apel Calabria.

După cum relatează publicația Il Lametino, problemele lui Petru au început în 2007 când a fost arestat în Italia și apoi extrădat în România, în baza unui mandat european de arestare, din cauza unor probleme cu legea pe care acesta le avea în țară. Și-a ispășit pedeapsa în 2011, iar după eliberare a plecat în Anglia unde și-a găsit un loc de muncă.

În luna septembrie a anului trecut a venit în Italia pentru a vizita niște rude, dar în momentul în care a trecut granița cu Franța, a fost arestat imediat și închis în penitenciarul din Aosta. Pe numele său figura un mandat de arestare pentru niște presupuse furturi, comise pe 25 februarie 2009 în Sicilia, dată la care conaționalul nostru se afla în penitenciarul din România.

„Este evident că a fost confundat cu altcineva. Această eroare putea fi evitată de statul italian, dacă avea la cunoștință extrădarea lui”, a spus avocatul românului închis pe nedrept.

În cele din urmă s-a făcut dreptate și judecătorii au anulat condamnarea lui Petru A. emisă de Tribunalul din Patti, în 2016, a cărei sentință devenise definitivă după un an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Este o poveste cu final fericit, dar clientul meu a petrecut pe nedrept patru luni de detenție din cauza unei erori care cu siguranță putea fi evitată”, a mai adăugat Vallone.

Acum avocatul său va depune o cerere de despăgubire pentru timpul petrecut pe nedrept în închisoare de bărbatul român.

Distribuie acest articol