Român bătut și abandonat pe străzi în Italia. Dorește să se întoarcă acasă, dar nu are bani și nici acte

Un cetățean român în vârstă de 53 de ani, pe nume Radu Gabriel Rotilă, se află într-o situație disperată la Verona, după ce a fost bătut și jefuit de banii pe care îi avea în buzunar. Tot atunci, bărbatul ar fi rămas și fără actele de identitate, iar problemele sunt agravate de faptul că suferă de amnezie și nu își amintește prea multe detalii despre adresa sa din România sau cum se numesc familiarii.

Mai mulți români s-au mobilizat să îl ajute pe Radu Gabriel Rotilă ca să-și facă Titlu de călătorie la consulat și a putea astfel să se întoarcă în România, informează BZI.

Radu Gabriel Rotilă, 53 de ani, originar din Iași, trăiește pe străzi la Verona, fără bani și fără acte de identitate. Sursa foto: pagina Facebook Tina Gheorghita

Despre Radu Rotilă se știe că este din Iași și că ar avea o soră pe nume Silvia. Mai multe nu-și amintește, iar o româncă a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a da de rudele bărbatului

„A rămas fără acte, fără casă, fără loc de muncă. Își dorește mult să se întoarcă acasă, în țară, în România noastră dragă. Eu îl cunosc de multă vreme, îi dau hrană când pot și îl văd în fața casei unde muncesc. Iarna îi dau câte o pătură să poată suporta frigul. Se numește Rotilă Radu Gabriel, din Iași. Are 53/54 ani. Are o soră, Silvia. Vă mulțumesc anticipat, în speranța că vom reuși ca Radu să se întoarcă la vatră”, a transmis Tina Gheorghiță pe profilul său de Facebook.

Radu ar fi venit în Italia la muncă, cu ajutorul unor persoane. Nu se știe cum de a ajuns pe străzi, cert este că a fost bătut și jefuit de un individ care i-a furat banii și actele. A fost dus la spital, iar după externare a ajuns să doarmă într-un parc din Verona.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dorința sa este să ajungă înapoi în România

„Starea sănătății mintale nu este una prea bună. Fără acte și cu o sănătate șubredă, nu a mai putut să se angajeze, așa că acum a ajuns să doarmă într-un parc, din câte am înțeles de la el. Îl aștept să se întoarcă în fiecare zi, iar când nu vine sunt îngrijorată. De când l-am cunoscut nu a vrut decât să ajungă în țară. Îi pare rău de actele care i-au fost furate decât de banii pe care îi avea atunci asupra lui. Mă întreabă în fiecare zi când îl duc acasă”, a spus Tina Ghiorghiță, conform sursei citate.

Din cauza deficiențelor de memorie nu-și amintește adresa la care locuia în Iași. Spune doar că are o soră Silvia și că ar avea o fată pe nume Violeta

„Știe doar că are trei copiii, însă nu poate spune cu exactitate sexul acestora. Tot ce își amintește este faptul că ar avea o fată pe nume Violeta și o soră Silvia. Eu și mulți alți români de aici suntem disponibili să îi căutam familia și să îl ajutăm să meargă la consulat pentru a-și face actele necesare să ajungă în siguranță în țară”, a mai spus Tina Ghiorghiță.

Cine îl recunoaște și ar putea avea informații despre rudele sale este rugat să o contacteze pe Tina Gheorghiță pe Facebook: https://www.facebook.com/tina.gheorghita.39