Panică în Italia, un român beat era gata să intre cu mașina în mulțime. A riscat să fie linșat de cei prezenți

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 50 de ani, a condus un autoturism Audi A4, deși se afla într-o stare avansată de ebrietate, și a creat panică pe străzile din Palestrina (Lazio) în seara zilei de sâmbătă, 11 decembrie, fiind ulterior arestat de forțele de ordine.

Românul Constantin I. s-a urcat la volanul mașinii sale după ce consumase alcool și, după o accelerare nejustificată a mașinii, a pierdut controlul volanului în zona Carchitti și a acroșat alte vehicule parcate, precum și unele care se aflau în mișcare. Apoi, a intrat cu mașina pe trotuar, riscând să lovească numeroșii pietoni prezenți, relatează La Repubblica.

Mulțimea furioasă era gata să-l linșeze. A început să arunce cu diverse obiecte și chiar cu scaune luate de la un bar din apropiere în portieră, în încercarea de a-i sparge geamul. Trecătorii au vrut să-l oblige pe român să coboare din mașină, pentru a-i aplica o corecție.

Panică în Italia după ce un român beat era gata să intre cu mașina în mulțime. A riscat să fie linșat de cei prezenți

Speriat de reacția mulțimii, șoferul a amenințat că va lovi câțiva pietoni și, după altă manevră periculoasă, a demarat în trombă, lovind alte mașini parcate, precum și zidurile clădirilor aflate în drumul său.

Printre pietonii atinși de mașina românului s-a aflat și un carabinier al Companiei din Palestrina. Deși nu era în timpul serviciului, acesta a intervenit imediat, încercând să oprească acțiunea nebunească a românului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Împreună cu un agent de pază prezent și el la fața locului, carabinierul a reușit să-l blocheze pe român după doar câteva minute. Patrulele de carabinieri sosite rapid la fața locului l-au arestat pe șoferul beat.

Acesta s-ar fi justificat în fața anchetatorilor spunând că i-a fost frică de mulțimea furioasă și de aceea ar fi încercat să fugă. Investigația oamenilor legii este în plină desfășurare, fiind audiați numeroși martori. De asemenea, vor fi vizionate imaginile captate de camerele video aflate în zonă.

Bărbatul se află acum în arest la domiciliu, la dispoziția autorității judiciare. Carabinierul care a intervenit, lovit de mașina cetățeanului român în timpul uneia dintre manevrele sale riscante, a raportat răni considerate vindecabile în 10 zile. Spre norocul românului, nu au existat și alte victime.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20