Un român bolnav de COVID a murit în Italia. Avea 48 de ani și era nevaccinat

Un român în vârstă de 48 de ani a murit la un spital din Roma după ce a fost infectat cu virusul Sars-Cov-2. Anunțul a fost făcut de Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio: „Medicii au făcut tot posibilul să-l salveze dar, din nefericire, pacientul a decedat.”

„Pacientul era nevaccinat”, a declarat D’Amato:

„Astăzi a fost înregistrat un deces la Spitalul Policlinico Tor Vergata al unui bărbat de 48 de ani, născut în România, care nu era vaccinat Covid. În ciuda eforturilor medicilor de la terapie intensivă, pacientul, din păcate, a murit. Nu trebuie să lăsăm garda jos, Covid-ul poate pune capăt vieții și îi afectează chiar și pe cei mai tineri. Vaccinul este soluția!”, a declarat consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio citat de Corriere della Sera.

1566 de noi cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în Lazio astăzi, 26 noiembrie, din care 868 în orașul Roma. 8 pacienți bolnavi de Coovid-19 au decedat.

Italia a decis noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le drastic accesul la o serie de servicii şi făcând vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajaţi publici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit noilor reguli, care vor intra în vigoare începând din 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în sălile de cinema, în restaurante și nu vor mai putea participa la evenimente sportive.

Totodată, vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătății, va fi extinsă pentru personalul din școli, polițiști și militari, începând din 15 decembrie.