Român campion în Italia: „Suntem 11 străini departe de familie și casă”

Răzvan Pașcalău, un tânăr fotbalist român în vârstă de numai 19 ani, a fost declarat recent cel mai bun fundaș din campionatul de tineret al Italiei.

După triumful în finala cu „Fiorentina”, alături de alți patru jucători români, Răzvan și-a exprimat speranța de a debuta în Serie A anul următor.

Răzvan Pașcalău, campion în Italia cu Lecce Primavera: „Suntem 11 străini departe de familie și casă”

campion italia
Răzvan Pașcalău. Foto: GSP.ro

Răzvan a părăsit România la vârsta de 16 ani, unde activa la Academiei „U”- Luceafărul. El a dezvăluit într-un interviu pentru GSP.ro care este sursa sa de inspirație și a discutat despre recenta introducere a unei reguli care încurajează prezența mai multor jucători autohtoni.

A subliniat că în echipa sa nu există niciun italian în primul 11, dar acest lucru nu a fost o problemă. „Am creat un grup ca o familie. Suntem 11 străini fiecare departe de familie, prieteni și casă,” a explicat el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Hotărârea și ambiția sa de a ajunge la cel mai înalt nivel în fotbal sunt certitudini incontestabile

Tânărul fundaș este plin de entuziasm când vine vorba de viitorul său în fotbal: „Mi-aș dori să fac pasul în Serie A la Lecce și să pot debuta. Evident îmi imaginez debutul pe care mi l-aș dori să fie undeva pe nocturnă, într-o zi ploioasă la Lecce sau poate pe un stadion mare precum San Siro.”

O poveste de succes nu este niciodată doar despre cineva care a atins culmile. Este și despre suportul primit, despre oamenii care au fost acolo și au oferit îndrumare, sprijin și motivație în momentele de îndoială. Și pentru Răzvan, aceasta este o recunoaștere pe care o face fără rezerve:

„Javier Chevanton (antrenorul secund al echipei – n.r.) e ca un frate mai mare pentru mine. Mi-e greu să aleg vreun mentor pentru că au fost antrenorii de la U Cluj și staff-ul de la Lecce care mi-au fost alături. Chiar și Marcel Răducanu mi-a fost alături în unele momente. A mai fost și fratele meu, Paul, care mi-a dat mereu sfaturi încă de când eram mic.”

În ciuda tuturor realizărilor sale, Răzvan Pașcalău nu uită niciodată de unde a început. Cu umilință, tânărul campion își aduce aminte de începuturile sale și își amintește cu gratitudine de toți cei care i-au ajutat să ajungă unde este astăzi.

În concluzie, conaționalul nostru este un exemplu viu de cum talentul, munca asiduă, disciplina și sprijinul corect pot duce un tânăr român la succese incontestabile în lumea fotbalului internațional.

Povestea sa nu este doar despre el, ci și despre ce poate însemna a fi un sportiv român într-un sport global.