Român care se întorcea din străinătate, bunuri de 113.000 de euro confiscate de polițiști din bagajul de cală

În data de 20 iulie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București, autoritățile vamale și polițiștii de frontieră au avut parte de o captură neobișnuită.

Un român de 32 de ani, care a sosit de la Washington, via Istanbul, a fost descoperit cu aparate electronice în valoare de aproximativ 113.000 de euro în bagajele sale de cală.

Totul s-a petrecut în jurul orei 02:00, când bărbatul în cauză s-a prezentat pentru a intra în țară.

În urma unei analize de risc, lucrătorii vamali și polițiștii de frontieră au decis să efectueze un control amănunțit asupra bagajelor acestuia.

În timpul controlului, au fost descoperite 38 de tablete, 114 telefoane, 22 de ceasuri și zece căști audio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Surprinzător, bărbatul nu a declarat aceste articole la controlul vamal de la intrarea în țară. Această încălcare a reglementărilor vamale poate conduce la amenzi serioase și, în unele cazuri, chiar la infracțiuni penale.

Toate aceste articole, estimate la o valoare totală de aproximativ 520.000 de lei, au fost confiscate în vederea expertizării și stabilirii prejudiciului.

Autoritățile continuă cercetările în acest caz pentru a stabili circumstanțele exacte și intențiile bărbatului.

Cetățeanul român, care venea dintr-un stat din afara Uniunii Europene, ar fi trebuit să declare bunurile pe care le transporta și care depășeau valoarea limită stabilită de lege pentru introducerea în țară a unor bunuri fără a achita taxe vamale.

În România, conform customs.ro, această limită este de 430 de euro pentru călătoriile cu avionul. Dacă valoarea bunurilor depășește această sumă, ele trebuie declarate la vamă, iar peste acestea se pot percepe taxe vamale și impozite.

Acest caz reamintește importanța de a respecta reglementările vamale atunci când călătorim, inclusiv declararea corectă a bunurilor transportate.

@rotalianul