Român care voia să plece în Italia cu avionul, arestat înainte de îmbarcare un aeroport din România

Un român în vârstă de 38 de ani, urmărit internațional pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, a fost depistat și reținut de polițiștii de frontieră pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 25 mai, în jurul orei 10:13, când bărbatul s-a prezentat la aeroport pentru a călători spre Treviso, Italia.

Polițiștii au descoperit că acesta era căutat atât de autoritățile din România, cât și de cele din Italia, pentru a fi arestat.

Identificarea sa a fost posibilă datorită aplicației eDAC, care permite polițiștilor de frontieră să efectueze verificări rapide în bazele de date relevante ale autorităților române și în cele din Spațiul Schengen, pentru a confirma identitatea și situația legală a persoanelor, prevenind astfel posibile fapte ilegale.

După verificări, bărbatul a fost reținut și preluat de polițiștii Biroului Poliției Transporturi Aeriene pentru luarea măsurilor legale necesare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot cu ajutorul aplicației eDAC, patru cetățeni străini din India, Bangladesh și Sri Lanka, aflați în ședere ilegală pe teritoriul Spațiului Schengen, au fost depistați pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

De asemenea, pe Aeroportul Internațional Sibiu, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean din Indonezia în zona terminalului Schengen, care intenționa să călătorească spre Viena, deși nu mai avea dreptul legal de a se afla în Spațiul Schengen.