Român arestat într-un autocar care intra în Italia. Se ascundea printre refugiații ucraineni

Un bărbat român de 35 de ani, care era căutat de autoritățile italiene de circa 15 ani deoarece fusese condamnat la închisoare pentru furt agravat, a fost arestat de carabinierii din Aurisina, provincia Trieste din Friuli Venezia Giulia, în timp ce încerca să intre în Italia cu un autocar.

Potrivit publicației regionale Il Friuli, românul a fost depistat de militarii italieni în timp ce încerca să se ascundă printre refugiații ucraineni care soseau în Italia cu un autocar.

Odată identificat, carabinierii au constatat că pe numele bărbatului de 35 de ani exista un mandat de arestare ca urmare a unei condamnări la închisoare pentru o perioadă de 4 luni.

Potrivit sursei citate, bărbatul român a fost judecat în Italia pentru diferite furturi comise în anul 2007, acesta fiind surprins în timp ce încerca să scoată haine de firmă din magazine fără să plătească.

Metoda sa, au constatat anchetatorii, era una ingenioasă, acesta căptușind cu staniol interiorul genților în care ascundea hainele pentru a le putea trece apoi prin barierele anti-furt fără a declanșa alarma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Obiectele de îmbrăcăminte erau transportate apoi în România, unde le vindea conaționalilor noștri pe piața neagră, mai spun anchetatorii.