Român căzut în Italia de la etajul patru al unui spital. Bărbatul a murit pe loc

Un incident tragic s-a produs recent la Spitalul „Santa Scolastica” din Cassino, regiunea Lazion, unde un pacient în vârstă de 74 de ani, de naționalitate română, a căzut de la etajul al patrulea al clădirii spitalului și a decedat, informează Corriere della Sera.

Incidentul, care a avut loc luni, 8 ianuarie, în jurul orei 14:10, a declanșat imediat o anchetă pentru a determina dacă a fost vorba de o sinucidere sau de un accident nefericit.

Pacientul român fusese internat cu câteva zile în urmă pentru tratamentul unei pneumonii severe. Datorită gravității stării sale, medicii au decis transferul său către o unitate medicală specializată din Roma. Transferul era programat pentru ziua următoare, 9 ianuarie.

În ciuda intervenției rapide a echipajelor de urgență, rănile și fracturile suferite în urma căderii de aproximativ 12 metri au fost fatale pentru pacient.

Forțele de ordine s-au deplasat imediat la locul incidentului și au informat procuratura locală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii din Cassino au intervievat personalul medical și de asistență de la secția de pneumologie a spitalului, încercând să determine dacă a fost vorba de un gest intenționat sau de un accident nefericit.

Deși există o suspiciune inițială de suicid, nu se exclude posibilitatea ca pacientul să fi căzut accidental, în timp ce se afla la fereastră pentru a lua aer.

Poliția a sechestrat dosarul medical al pacientului pentru a înțelege mai bine starea sa de sănătate și afecțiunile preexistente.

Pentru a reconstrui ultimele momente ale pacientului, anchetatorii au confiscat, de asemenea, înregistrările camerelor de supraveghere ale spitalului.

Procuratura din Cassino a deschis un dosar pentru a investiga circumstanțele exacte ale acestui tragic eveniment.

@rotalianul