Român condamnat în Italia la 10 ani de închisoare. L-a lovit de trei ori cu mașina pe partenerul fostei soții

Petru Popa, un bărbat în vârstă de 55 de ani, de naționalitate română și cu domiciliul în Tornaco (Novara, Piemont), a fost condamnat vineri, 28 ianuarie, la 10 ani de închisoare pentru hărțuirea fostei soții, o femeie de aceeași naționalitate și în vârstă de 44 de ani. Bărbatul român este acuzat și de lovirea intenționată, cu mașina, a noului concubin al fostei soții în localitatea Romentino (Novara, Piemont), la data de 19 decembrie 2020.

Popa îi trimisese de mai multe ori mesaje fostei sale soții, avertizând-o: „Dacă te prind prin oraș, iese urât!”. Așa s-a întâmplat acum doi ani, cu puțin înainte de Crăciun, în piața centrală din Romentino.

Fostul soț a încercat să o lovească pe femeie cu mașina, dar noul ei partener a împins-o din calea autovehiculului și a scăpat nevătămată. Rănile le-a suferit el, însă, deoarece a fost lovit de trei ori de mașina „rivalului” său și a ajuns la spital cu mai multe fracturi și traumatisme.

Pentru acel moment de gelozie, Popa a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, infracțiune la care a fost cumulată și a doua plângere, cea de hărțuire. Judecătoarea Maria Amoruso, care l-a judecat într-un proces cu rit prescurtat, i-a aplicat o pedeapsă mai mare decât cea cerută de procurorul Chantal Dameglio, respectiv opt ani și patru luni închisoare.

Suplimentar, a fost stabilită și o despăgubire provizorie pentru fosta soție, în valoare de 7.500 de euro, chiar dacă valoarea daunelor va fi cuantificată în final de judecătorul civil. Noul partener al româncei, în schimb a fost despăgubit de firma de asigurări care nu a fost constituită parte în instanță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avocatul lui Petru Popa cerut deprecierea vătămărilor grave comise împotriva celor atacați și achitarea clientului său pentru infracțiunile împotriva fostei sale soții, deoarece a considerat că nu există dovezi că acesta ar fi vrut să o agreseze.

Avocatul apărării a încercat să demonteze și teza premeditării, vorbind de un moment de furie. Clientul însuși a negat că ar fi planificat vreodată un atac și, în schimb, a susținut că s-a intersectat cu cei doi din pură întâmplare.

Potrivit faptei reconstituite de carabinieri, în acea seară Popa conducea mașina prin Romentino. Fostul soț nu era împăcat cu finalul relației și, în ciuda noii conviețuiri a fostei soții, a încercat să o forțeze să continue relația.

A contactat-o de mai multe ori, provocator, prin mesaje și telefoane pline de amenințări. A dat mereu vina pe concubinul ei, că a provocat sfârșitul căsniciei lor și că l-a discreditat.

În jurul orei 22:50 a acelei zile, Popa deja interceptase cuplul în timp ce parcau mașina lor. „Rivalul”, observând mașina fostului, o împinsese pe femeie într-o zonă de siguranță dar el n-a mai avut timp să se ferească. Popa l-a lovit în plin cu mașina lui, un Fiat 600, făcându-l să zboare câțiva metri.

Apoi a dat înapoi și a mai trecut peste el de două ori, înainte să fugă. Carabinierii l-au găsit acasă, după o oră, într-o stare confuză.

„Nu am vrut să ucid pe nimeni”, s-a apărat inutil Popa. Rănitul a fost internat în spital cu un prognostic de 40 de zile.

Distribuie acest articol