Român condamnat în Italia la 16 ani de închisoare. A bătut până la moarte un conațional

Un bărbat român în vârstă de 31 de ani, Barnat Cornel, a fost condamnat astăzi, 3 mai, la 16 ani de închisoare pentru moartea conaționalului Drăghici Ion, pe care l-a ucis în bătaie la domiciliul său din Melicucco (Calabria) la data de 4 noiembrie 2018.

Sentința a fost emisă de Tribunalul din Palmi, oraș de lângă Reggio Calabria. Rudele românului ucis au fost reprezentate în instanță de avocatul italian Marco Crocitta.

„După mai bine de trei ani de când Ion Drăghici a fost ucis cu brutalitate dreptatea a triumfat. Tribunalul din Palmi l-a condamnat astăzi pe Banat Cornel la 16 ani de închisoare pentru o crimă comisă cu sânge rece. Acuzatul nu și-a recunoscut niciodată fapta, dar probele, precum o urmă de sânge găsită la locul crimei, au dovedit că el este răspunzător”, ne-a declarat avocatul Marco Crocitta.

Ion Drăghici, în vârstă de 57 de ani, muncitor agricol român iubit și respectat în comunitatea din Melicucco, a fost găsit în locuința sa la două zile după ce a fost ucis.

În urma unei anchete minuțioase și datorită abilităților investigative ale avocatului Crocitta, autoritățile au stabilit că Drăghici fusese practic bătut până la moarte de Banat Cornel, după ce între cei doi s-a iscat o ceartă pe fondul consumului de alcool. Drăghici ar fi fost bătut cu o cruzime ieșită din comun, murind în urma hemoragiei interne.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din 13 octombrie 2020, pe numele lui Banat a fost emis un ordin de arest preventiv, dar între timp acesta plecase cu un autocar în România.

El a fost găsit în orașul Adamclisi, de lângă Constanța, unde locuia și lucra. Barnat a continuat totuși să păstreze contactul cu rudele sale care au rămas în Italia, la Piana Gioia Tauro. La Adamclisi ducea o viață normală și nimeni nu bănuia că în urmă cu doi ani de zile a ucis un om.

Capturarea lui a fost posibilă grație informațiilor furnizate de carabinieri prin intermediul Serviciului internațional de cooperare polițienească.

În urma procesului încheiat astăzi, Barnat Costel va petrece următorii 16 ani după gratii.

„În urma sentinței de astăzi familiarii consideră că în sfârșit s-a făcut dreptate pentru moartea tragică și neașteptată a lui Ion Drăghici”, a mai adăugat avocatul Crocitta.