Român condamnat în Italia la 30 de ani de închisoare, a împușcat în cap un italian pentru 15.000 de euro

Un român în vârstă de 48 de ani a fost condamnat joi, 13 februarie, de Tribunalul din Pordenone, la 30 de ani de închisoare pentru uciderea unui bărbat italian pe care l-a împușcat în cap în seara zilei de 24 septembrie 2018, informează Il Gazzettino. Inițial, procurorul Monica Carraturo a cerut închisoare pe viață, pentru crimă cu premeditare.

Marius Lucian Haprian l-a ucis cu sânge rece pe italianul Alessadro Coltro, în vârstă de 48 de ani, împușcându-l în cap, în spatele unui centru comercial din Fontanafredda, provincia Pordenone, din nordul Italiei.

Conform sursei citate, Alessandro Coltro trebuia să aducă 15.000 de euro în bancnote mici pentru a-i fi schimbate de Haprian în bancnote mari, însă, la întâlnirea din spatele centrului comercial românul s-a dus fără bani, dar cu un pistol Beretta cu amortizor. Pentru că italianul a refuzat să-i dea cei 15.000 de euro cu care venise la întâlnire, între cei doi a izbucnit un conflict, iar Haprian l-a împușcat de trei ori în cap pe italian. Apoi, când victima era deja la pământ, l-a împușcat din nou, în ceafă, furându-i borseta cu cei 15.000 de euro. După ce a comis fapta, românul a ascuns arma într-o groapă, la aproximativ 300 de metri de casa în care locuia.

Marius Lucian Haprian a fost luptător în Legiunea de Onoare, absolvent de psihologie și sculptor amator. În Italia locuia împreună cu două surori columbiene care dețineau pizzeria „Pali Alto” din Porcia unde lucra și bărbatul român. Cu una dintre cele două surori, Cricersa Garcia, Haprian avea o relație sentimentală, iar acum femeia este acuzată că l-a ajutat pe român să scape de hainele pline de sânge și ar fi primit o parte din banii furați de acesta, respectiv suma de 8.000 de euro. Pentru Cricersa Garcia procurorii au cerut doar doi ani de detenție, deoarece ar fi dezvăluit aceste detalii înainte de începerea procesului de judecată.

Bărbatul român a mai fost condamnat și pentru jaf armat, utilizarea de arme în locuri publice și posesie ilegală de arme.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI