Român condamnat în Italia la închisoare. Și-a infectat iubita cu COVID ca să stea cu el în carantină

Un bărbat român, în vârstă de 49 de ani și rezident la Foligno, provincia Perugia din Umbria, a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru hărțuire și pentru că a infectat-o cu COVID pe iubita sa, o pictoriță în vârstă de 53 de ani rezidentă în Perugia.

Potrivit ziarului Il Messaggero, cei doi au trăit o poveste de iubire care a durat circa trei ani, perioadă în care s-au împăcat și s-au despărțit de mai multe ori.

Femeia a declarat într-o plângere depusă la Poliție că, după ce au început relația, bărbatul s-a dovedit a fi „cam gelos, foarte asupritor și dorea mereu să controleze tot ceea ce făceam și unde mergeam.”

La un moment dat, cei doi iubiți s-au despărțit, dar el a reușit să o convingă să-i mai dea o șansă, dar bărbatul român a decis să facă un gest absurd care ar fi putut duce la moartea femeii.

„În 2021, la începutul lunii noiembrie, s-a prezentat la casa mea cu scuza că trebuia să-mi spună ceva urgent.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce a intrat în casă, m-a sărutat și apoi mi-a spus: «Sunt pozitiv la COVID, te infectez ca să putem sta în carantină împreună».

Din cauza inconștienței și nepăsării lui am fost internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Silvestrini”, a declarat femeia de 53 de ani în tribunal.

Apoi, abia ieșită din spital, l-a găsit așteptând-o la ea acasă „cu o atitudine agresivă”, atât de agresivă încât femeia a fost nevoită să cheme poliția.

Ulterior, ea a fost nevoită să apeleze la forțele de ordine de mai multe ori pentru a scăpa de hărțuirea din partea bărbatului.

Într-unul dintre aceste episoade, românul de 49 de ani a reușit să pătrundă în casa fostei sale iubite și să-i fure 2.500 de euro.

Scopul furtului nu erau banii însă, ci acela de a șantaja-o pe pictoriță pentru a se vedea din nou cu el.

Când ea i-a spus că va depune altă plângere împotriva lui, bărbatul i-a răspuns că „nu are sens să se ducă la poliție, deoarece nu poliția îi va da banii înapoi, ci doar el poate să-i returneze”.

În cadrul unei alte scene de gelozie, bărbatul român i-ar fi luat telefonul femeii chiar înainte ca aceasta să plece în Dubai și i-a spus că i-l va da înapoi doar dacă se va împăca cu el la întoarcere în Perugia.

La toate acestea însă se adaugă și un episod grav de extorsiune în care a amenințat-o că va trimite poze intime cu ea la toate cele 200 de contacte furate de pe telefonul femeii.

Toate aceste fapte nu au rămas nepedepsite însă, deoarece bărbatul român a fost trimis în judecată de Parchetul din Perugia și, în cursul zilei de miercuri, 8 martie 2023, el a fost condamnat la 10 luni de închisoare.

Distribuie acest articol