Românul care a provocat un incendiu de pădure devastator în Italia a fost adus în fața judecătorului

Procesul incendiatorului român Buzdugan Mihai, în vârstă de 71 de ani, considerat responsabil pentru incendiul izbucnit în Munții Tifatini, în provincia Caserta, la jumătatea lunii august, a început cu o amânare, informează Caserta News. Bărbatul se află în prezent în închisoare, după ce a dat foc unei mari suprafețe de pădure.

Bărbatul român, fără adăpost la acea dată, a declanșat în luna august un incendiu ce i-a ținut ocupați timp de câteva ore bune pe pompierii Comandamentului Provincial Caserta.

Românul a fost prins în flagrant de operatorii Unității de Zbor a Biroului General de Prevenire și Salvare Publică a Poliției Caserta, în timp ce alimenta focul cu alte crengi, în apropierea flăcărilor mari ce au distrus vegetația din jurul carierelor dezafectate din apropierea localității Centopertose.

Deoarece flăcările s-au extins rapid, din Sammaritano până în Casapulla și Caserta, a fost necesară intervenția a numeroase avioane și elicoptere Canadair, specializate în stingerea incendiilor de pădure.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Intervenția rapidă a pompierilor a fost facilitată de denunțul providențial al unui cetățean care l-a văzut pe bărbatul român cum alimenta flăcările și a sunat la 113. În acest fel, a fost posibilă identificarea incendiatorului, arestarea și trimiterea sa la închisoarea Santa Maria Capua Vetere (unde este reținut și acum). Acesta era deja cunoscut de carabinieri cu antecedente specifice, fiind responsabil pentru un incendiu similar, provocat în vara anului 2017.

Acest prejudiciu adus mediului nu a lăsat indiferentă asociația ecologică Circolo Legambiente Campania din Caserta, care s-a constituit parte civilă, fiind reprezentată în instanță de avocații Achille D’Angerio și Natalino Giannotti.

Prima audiere a procesului piromanului Buzdugan Mihai, care a avut loc în fața judecătorului Alessandra Cesare de la Tribunalul Santa Maria Capua Vetere, a fost soluționată cu o amânare pentru prima jumătate a lunii decembrie, din cauza unui impediment legitim al incendiatorului recidivist, asistat de avocata Rachelina Conte.