Un român de 27 de ani s-a spânzurat în Italia după ce a rămas fără un loc de muncă. „Iertați-mă!”

Un tânăr român din Silvi Marina, localitate la malul Mării Adriatice, în regiunea Abruzzo, a fost găsit spânzurat în scara blocului în care locuia. Leonard Constantin G. avea 27 de ani și tocmai aflase că rămăsese fără un loc de muncă din cauza măsurilor restrictive adoptate de angajator în contextul pandemiei de coronavirus, relatează Il Gazzettino.

Leonard Constantin a lăsat joi, 28 mai, un ultim mesaj familiei sale apoi și-a luat viața. El a scris cu litere mari pe o foaie, „Iertați-mă!” și a lăsat biletul pe masa din bucătărie.

Prietenii și tatăl băiatului spun că motivul pentru care tânărul a decis să își ia viața ar putea fi neconfirmarea ca ospătar la un hotel din Silvi Marina. Unitatea a fost nevoită să reducă personalul din cauza pandemiei de Covid-19 și Leonard a rămas astfel fără un loc de muncă.

Trupul neînsuflețit a fost găsit de tatăl care se întorcea de la serviciu

Bărbatul a găsit trupul fără viață al fiului său atârnat de balustrada interioară de la primul etaj al blocului în care locuiau. Strigătele sale disperate au fost auzite de ceilalți locatari, care au sunat la salvare. La fața locului s-a prezentat personalul sanitar de la 118 și carabinierii. Din păcate, pentru Leonard Constantin nu s-a mai putut face nimic, el a fost declarat decedat și procurorul Stefano Giovagnoni și-a dat acordul în vederea înmormântării corpului neînsuflețit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sâmbătă, 30 mai, au avut loc funeraliile tânărului român. A fost înmormântat la Silvi Marina după o slujbă religioasă celebrată de Don Gastone, de la parohia Santo Stefano. Slujba s-a ținut în Casa Funerară Pianacce.

Leonard Constantin sosise în Italia cu ani în urmă, împreună cu tatăl său și concubina acestuia. Atât el, cât și familia lui, s-au integrat bine în comunitatea locală, iar tânărul lucra ca sezonier într-un hotel de pe coasta Mării Adriatice. Sursa citată scrie că tânărul a parcurs o perioadă mai dificilă în ultimii doi ani. Tatăl său, care lucrase și el la același hotel, rămăsese fără locul de muncă și trăia din munci ocazionale, banii erau puțini în casă, iar cu câteva luni în urmă Leonard se despărțise și de prietena lui. Mai nou, când angajatorul i-a spus băiatului că nu-i mai poate garanta locul de muncă pentru sezonul care stă să înceapă, acesta a avut o cădere nervoasă, dar nimeni nu se aștepta din partea lui la un gest atât de dramatic.

„A fost un om bun, poate prea bun – a declarat un prieten despre Leonard – toată lumea îl știa aici, la Silvi. Era amabil cu toată lumea. Pentru el locul ăla de muncă de la hotel era foarte important, când a aflat că nu va mai lucra din cauza reducerii de personal i-a căzut lumea-n cap!” Și tatăl băiatului a confirmat carabinierilor că fiul său era foarte deprimat după ce a primit vestea că nu va mai lucra la hotel.

Leonard Constantin G. Foto: Il Gazzettino

Cea a conaționalului nostru este a cincea sinucidere în provincia Teramo (Abruzzo) în decurs de numai două săptămâni.

Pe data de 15 mai și-a pus capăt vieții Roberto D,G., un electrician italian în vârstă de 40 de ani. El a a fost găsit spânzurat de un container. Miercuri, 20 mai, Francesca D.P., o femeie de 33 de ani a fost găsită spânzurată în casă după ce a avut un accident de mașină. În ziua următoare, la mai puțin de 24 ore diferență, Gennaro T. de 62 de ani, se arunca de pe podul San Ferdinando. Pe 25 mai, la Atri, în aceeași provincie, s-a spânzurat Domenico R., în vârstă de 55 de ani. El a fost găsit de fiica sa, atârnând de ramura unui copac. Nu a lăsat niciun bilet de adio prin care să-și explice gestul extrem, dar în localitate toți spun că era deprimat din cauza perioadei de șomaj tehnic la care a fost supus, în urma pandemiei de Covid-19.