Român devenit amantul unei italience, judecat pentru hărțuire. Soțul înșelat: „Am iertat-o”

O dramă sentimentală complexă a avut loc în localitatea italiană Chieti, provincia cu același nume din Abruzzo, unde o italiancă în vârstă de 43 de ani s-a văzut nevoită să facă față unui coșmar din partea fostului ei amant, după ce relația lor a luat sfârșit.

Femeia, relatează ziarul local Il Centro, este angajată într-o instituție publică și a apelat la ajutorul carabinierilor pentru a se apăra de bărbatul, de naționalitate română, cu care a avut relația extraconjungală.

Florea D., numele românului acuzat, are 38 de ani și a ajuns astfel să fie trimis în judecată, în cadrul unui proces care a început joi, 5 octombrie 2023, acuzat fiind de acte persecutorii, furt agravat și leziuni personale.

„I-am spus clar încă de la început că relația noastră era trecătoare și că se va sfârși, pentru că am o familie și nu am de gând să mă despart de soțul meu.

El a acceptat acest lucru, dar, ulterior, a început să ceară mai mult. Acum sunt forțată să trăiesc în teroare: nu mai pot dormi liniștită fiindcă vrea să-mi distrugă viața”, a povestit femeia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Relatarea victimei scoate la iveală un șir de evenimente îngrijorătoare. Femeia l-a cunoscut pe Florea în 2020 și, în pofida unei relații aparent liniștite inițial, lucrurile au luat o turnură înspăimântătoare după ce amantul român a devenit, conform afirmațiilor ei, obsesiv și amenințător.

„Totul a început pe aplicația Messenger, apoi au urmat întâlniri față în față. Relația noastră era calmă și totul mergea bine. El, pentru a ne vedea, se adapta chiar și la programul meu.

Când a început să ceară întâlniri seara și atenții pe care nu i le puteam oferi, l-am îndemnat să-și facă o familie și să-și găsească o iubită.

La aceste sugestii din partea mea, el, a răspuns că se simte bine cu mine, dar comportamentul său a devenit din ce în ce mai obsesiv.

Nu voiam ca familia mea să afle despre relația mea extraconjugală și eram forțată să-l suport.

Între lunile august și septembrie 2022 am decis să pun capăt definitiv relației, iar Florea a început să mă insulte”, a mărturisit italianca de 43 de ani la proces, în fața judecătorului Enrico Colagreco și a procuroarei Natascia Troiano.

Actele persecutorii au escaladat de la mesaje amenințătoare și apariții neașteptate la locul de muncă al femeii, la tentative de a opri-o sau urmări-o cu mașina.

Într-un episod particular, el i-a blocat calea, punându-și mașina în fața porții și forțând-o să-l urmeze cu propriul vehicul.

În altă ocazie, i-a sustras femeii telefonul și cheile mașinii, iar în noiembrie anul trecut a amenințat-o că va sparge ușa dacă nu iese să-i vorbească. Într-un alt episod, a așteptat două ore în fața biroului ei.

În cadrul unui incident ulterior, după o întâlnire neplanificată în centrul orașului menționat mai sus în perioada sărbătorilor de iarnă, el a prins-o de guler și i-a strigat: „O să vă fac să plecați din Chieti”.

Persecuțiile au continuat până în 2023, forțând-o să-și schimbe rutinele de viață și să evite ieșirile și întâlnirile cu prietenele.

Inevitabil, soțul italiencei a aflat și el despre relația soției sale cu bărbatul român, dar a decis, în mod surprinzător, să-i rămână alături acesteia.

„Mi-am iertat soția. Când iese de la muncă, îl găsește întotdeauna pe Florea acolo: într-o zi, am numărat o sută de apeluri de la el pe telefonul soției mele.

Când i-am spus să o lase în pace și să o uite, altfel mă voi duce să îl denunț, el mi-a râs în față, ca și cum m-ar fi provocat”.

Femeia, reprezentată pe plan civil de avocatul Cristiano Maria Sicari, s-a constituit parte civilă, în timp ce apărarea lui Florea este asigurată de avocatul Marco Femminella.

Următoarea ședință de judecată va avea loc la data de 1 februarie 2024.