Român din Italia abia ieșit din închisoare a comis o nouă infracțiune

Un bărbat român eliberat din închisoarea orașului Vicența în urmă cu doar două săptămâni și care trebuia să părăsească regiunea Veneto în urma unei hotărâri judecătorești, a comis din nou o infracțiune. Nicolae Mateiu, în vârstă de 28 de ani, are în Italia o serie întreagă de plângeri și condamnări pentru furturi și jafuri. De aceeastă dată, românul este autorul furtului de la Interspar, un supermarket de pe via del Mercato.

Nicolae Mateiu ar fi intrat în magazinul din Vicența unde a ascuns mai multe produse sub haine, ieșind aparent liniștit și fără să se oprească la casele de marcat pentru a plăti marfa. Observat de personalul de pază și supraveghere al unității, a fost oprit de gardieni, dar abia și-a dat seama că a fost depistat românul a luat-o la goană, urcându-se pe bicicleta parcată în imediata vecinătate a supermarketului și făcându-se nevăzut.

Fugarul a fost găsit și prins de polițiști câteva minute mai târziu. În detrimentul său, se adaugă un alt denunț pentru tâlhărie. Bărbatul se află însă în libertate, așteptând decizia judecătorului, informează L’Eco Vicentino.

La începutul lunii octombrie 2018, Mateiu a intrat în apartamentul unor bătrâni din Vicența de unde a furat mai multe bunuri. Pentru fapta respectivă a primit o condamnare de un an și jumătate de închisoare, dar între timp a fost eliberat condiționat. De asemenea, ar fi trebuit să părăsească orașul Vicența, dar acest ordin judecătoresc nu a fost respectat de bărbatul român care, dimpotrivă, a decis să se întoarcă la vechile sale îndeletniciri.