Român din Italia accidentat la locul de muncă. Lucra într-o carieră de piatră

Un tânăr muncitor român în vârstă de 25 de ani a fost grav rănit la locul de muncă luni, 17 iunie, la Lorsica, lângă Genova. Băiatul lucra într-o carieră de piatră și a fost prins sub o mașină de zdrobit andezit.

Lucrătorul român, rezident de mai mulți ani la Ferrada di Moconesiera (Liguria) era angajat în condiții legale, cu un contract de muncă. El lucra într-un tunel al carierei de piatră, cu un utilaj al cărui scop era reducerea volumului de blocuri de andezit, o rocă vulcanică de culoare brună, care se folosește ca piatră de pavaj și de construcție.

O primă ipoteză a cauzelor accidentului ar fi poziționarea într-o manieră instabilă a mașinăriei de sfărmat piatra, pentru că în mod neașteptat și-a pierdut aderența la sol și l-a prins pe muncitorul român dedesubt, provocându-i răni grave la picioare și în zona bazinului.

Tânărul a fost eliberat și ajutat de colegii săi care au chemat imediat ambulanța. A fost transportat la spitalul San Martino din Genova unde a fost internat în camera de resuscitare a secției de urgență. Medicii l-au sedat pentru a evita alte traume. Starea sa rămâne una foarte gravă.

@rotalianul