Un român din Italia a acumulat datorii la statul italian în valoare de 550.000 de euro

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, de naționalitate română, a vândut în Perugia (Umbria) nu mai puțin de 106 mașini prin intermediul unei firme pe care a înființat-o la sfârșitul anului 2018 și pentru care nu a plătit nicio taxă statului italian în cei doi ani de activitate.

Oficialii Agenției de Accize, Vămi și Monopol (ADM) din Perugia au descoperit recent evaziunea fiscală făcută de firma românului. Sustragerea de la plata TVA, de-a lungul celor doi ani de comerț cu amănuntul, a dus la acumularea unei sume totale de 550 mii de euro.

Ancheta efectuată de Serviciul de Supraveghere Vamală Antifraudă din Perugia, care a solicitat sprijin extern, activând protocoalele de cooperare ale autorităților vamale din Olanda, Germania și Belgia (cele trei țări din care au fost importate mașinile), a făcut posibilă reconstituirea volumului real de afaceri al comerciantului român.

În cei doi ani de activitate, firma acestuia a vândut peste o sută de vehicule. Au fost remarcate în special mașini cu cilindri mari (ieșind în evidență modele de Audi A6, BMW seria 7, etc.) al căror preț a fost plătit de cumpărătorii din Italia în anumite conturi curente ale unor bănci din România.

Ca fapt divers – în momentul verificării sediului social în care românul își înființase afacerea – oficialii ADM care se așteptau să găsească un adevărat showroom auto, s-au trezit în fața unei clădiri dărăpănate, abandonată de ani de zile, care în trecut fusese un restaurant popular în zona lacului Trasimeno din provincia Perugia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, sunt în curs de desfășurare proceduri pentru sesizarea măsurilor administrative, în timp ce investigațiile ulterioare asupra evaziunii fiscale și activităților firmei românului continuă.

De asemenea, împotriva conaționalului nostru au fost constituite sancțiuni administrative ce pornesc de la un minim de 1,1 milioane de euro, până la un maxim de 2,3 milioane de euro.