Român din Italia, acuzat că și-a violat fiica. Ea a recunoscut după șase ani: „Am inventat totul, voiam să fiu liberă!”

Un bărbat român de 48 de ani din localitatea italiană Pavia, în Lombardia, a trăit un calvar care a durat șase ani de zile după ce fiica sa, în vârstă de 17 ani la acea vreme, l-a denunțat pentru abuzuri sexuale asupra ei.

Bărbatul a fost declarat nevinovat în cele din urmă, dar asta numai pentru că fiica sa a recunoscut că a mințit pentru a-și putea trăi liberă relația cu iubitul ei, relatează Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, totul a început în anul 2017, când fiica bărbatului român a fugit de acasă pentru a putea să locuiască cu iubitul ei.

Ea s-a dus apoi la carabinieri și a declarat că tatăl ei nu numai că o bătea mereu, uneori chiar și cu o curea, dar că a abuzat și sexual de ea.

Conaționalul nostru a fost arestat, iar la finalizarea investigațiilor a fost trimis în judecată. Parchetul de pe lângă tribunalul din Pavia le-a cerut judecătorilor să-l condamne pe bărbat la 8 ani de închisoare pentru abuzurile sexuale asupra fiicei, dar și pentru violențe asupra soției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din fericire, anumite mărturii, interceptări telefonice și mesaje dintre tatăl român și fiica sa, adunate în timpul investigațiilor, au adus puțină lumină în acest caz, iar odată ajunsă în fața judecătorilor, tânăra a fost nevoită să recunoască faptul că a mințit.

„Voiam să stau cu iubitul meu fără probleme și am inventat abuzurile. Nu credeam că dacă-l denunț pe tatăl meu, vor fi consecințele acestea”, a recunoscut ea în tribunal.

„Abia când tata a fost arestat, am înțeles că am dat-o în bară rău de tot”, a mai adăugat tânăra, care astăzi are 23 de ani.

Judecătorii de la Tribunalul din Pavia au decis astfel să-l achite pe românul de 48 de ani, iar conaționalul nostru se gândește acum să ceară despăgubiri statului italian pentru perioada de detenție la care a fost supus nevinovat fiind.