Român din Italia arestat în aeroport, are o condamnare cu închisoarea de peste 4 ani de executat

Un bărbat român tocmai aterizase pe aeroportul din Catania în cursul zilei de sâmbătă, 21 decembrie 2019 și probabil credea că va putea trece neobservat, în ciuda faptului că era căutat de autoritățile italiene pentru două infracțiuni penale. În schimb, polițiștii de frontieră i-au observat imediat comportamentul suspect și agitat și au decis să-i verifice datele.

Lucian Lazăr, în vârstă de 40 de ani, a coborât ieri dintr-un avion care a sosit de la București pe aeroportul din localitatea menționată mai sus, dar în timp ce căuta să părăsească incinta aeroportului, starea sa de agitație a părut suspectă în ochii agenților de poliție și astfel au trecut la o verificare mai atentă a bărbatului. Odată introduse informațiile personale ale românului în baza de date polițiștii au descoperit că pe numele lui exista un mandat de arestare pentru infracțiunile de jaf și șantaj, așadar l-au pus sub arest pe loc, relatează Grandangolo Agrigento.

Lucian Lazăr, 40 de ani, condamnat la 4 ani, 6 luni și 2 zile de închisoare pentru jaf și șantaj

Lazăr se pare că a fost condamnat de Tribunalul din Catania la 4 ani, 6 luni și 2 zile de închisoare pentru faptele precizate mai sus, dar era de negăsit până ieri, când a decis să se întoarcă pe teritoriul italian. De pe aeroportul din Catania, infractorul a ajuns așadar direct în penitenciarul din Piazza Lanza din Catania unde va petrece atât sărbătorile din această iarnă, precum și cele din următorii 4 ani.

Distribuie acest articol