Un român din Italia care a încercat să-și ucidă soția a fost condamnat la 7 ani de închisoare

Alexandru Zamfirache, 62 de ani, cetățean român rezident de multă vreme în orașul Canicattì (Sicilia), a fost condamnat de Tribunalul din Agrigento la șapte ani și jumătate de închisoare după ce în februarie 2020 a încercat să o omoare pe soția sa.

Zamfirache, acuzat de tentativă de omor împotriva soției sale, cu care era în fază de divorț după 27 de ani de căsătorie, a înjunghiat-o pe femeie cu trei lovituri de cuțit, relatează Agrigento Notizie. Grav rănită, ea a fost internată la spital cu puține șanse de supraviețuire. Din fericire a fost salvată de medicii italieni, iar soțul său a ajuns după gratii. „Nu există nicio îndoială că a lovit-o cu intenția de a o ucide”, a spus procurorul.

Arestat imediat după fapta sa, bărbatul se află deja în închisoare de doi ani de zile, iar în urma sentinței pronunțată în aceste zile va trebui să rămână acolo încă pentru multă vreme.

Avocatul apărării, Daniel Bălteanu, a prezentat însă faptele într-un mod divers, precizând că a fost vina femeii, iar Alexandru Zamfirache s-ar fi apărat doar de un atac al acesteia.

„Nu a fost tentativă de omor – a spus avocatul Daniel Bălteanu – ci o luptă provocată de femeia care și-a atacat soțul, așa cum obișnuia să facă de multe ori”. Potrivit avocatului, în esență, acuzația de tentativă de omor ar fi trebuit reîncadrată ca vătămare corporală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul a decis însă, luni, 16 mai, ca Zamfirache să execute o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani și 6 luni pentru intenția de a-și ucide soția.