Un român din Italia a murit sub ochii unui coleg după ce a căzut din picioare la locul de muncă

Un român în vârstă de 57 de ani a decedat subit în seara zilei de sâmbătă, 27 noiembrie, când se pregătea să plece de la locul său de muncă, situat în apropierea localității Gonzaga, provincia Mantova (Lombardia), informează Gazzetta di Mantova.

O boală necruțătoare a pus capăt vieții lui Ion Runceanu, 57 de ani, de origine română, care locuia în localitatea Suzzara. Ion Runceanu avea o constituție robustă și era deja cunoscut cu unele probleme de sănătate.

Incidentul a avut loc în jurul orei 18:00. Conaționalul nostru era angajatul unei cooperative sociale ce gestiona colectarea deșeurilor în via Brigate Garibaldine, din proximitatea localității Gonzaga (Mantova).

Tocmai își terminase ziua de lucru și era pe cale să închidă biroul când, deodată, i s-a făcut rău și a căzut pe spate. La câțiva metri de el se afla un coleg care îl aștepta și când l-a văzut prăbușindu-se s-a repezit imediat să îl ajute.

În momentul incidentului ploua și colegul său a reușit, cu oarecare efort, să-l aducă pe Ion în interiorul magaziei. Între timp, colegul sunase la 112 și în câteva minute a sosit la fața locului o ambulanță de la „Soccorso Azzurro” a postului sanitar din Bondeno, precum și o auto-infirmerie și o ambulanță din Suzzara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Medicii și voluntarii de pe ambulanță au făcut totul pentru a încerca să-l resusciteze dar, din păcate, nu a mai fost nimic de făcut pentru a-l readuce la viață. La fața locului a intervenit și o patrulă de carabinieri din Gonzaga, care a efectuat constatările necesare.

Deoarece a fost vorba de o moarte naturală, nu a fost nevoie nici de intervenția procurorului de serviciu și nici cea a SPSAL (Serviciul de prevenire și siguranță la locul de muncă). Certificatul de deces a fost deja eliberat familiei. Data înmormântării nu a fost încă stabilită.

Poreclit „Uriașul blând”, Runceanu era foarte cunoscut în zonă, fiind mereu disponibil, amabil și politicos cu toată lumea. De aproximativ trei luni lucra și ca voluntar la clubul „Arci Laghi Margonara”, care se ocupa cu organizarea unor evenimente speciale.

Atât consilierul pentru mediu, Massimiliano Sacchi, în numele întregii administrații, cât și  președintele clubului „Arci Laghi Margonara”, Tiberio Mondini, în numele tuturor voluntarilor care l-au cunoscut și l-au apreciat pentru angajamentul și caracterul său, au exprimat condoleanțe familiei îndurerate.