Român din Italia denunțat de propria mamă la întoarcere în țară. A mințit că vine din Ungaria

Un român care s-a întors în țară din Italia a fost denunțat la poliție miercuri, 13 mai, de către propria mamă, acuzat fiind că a mințit la frontieră spunând că vine din Ungaria, informează IPJ Arad citat de specialarad.ro. Mama bărbatului le-a spus polițiștilor că se teme pentru siguranța ei din cauză că fiul său vine dintr-o zonă roșie.

„Vă comunicăm faptul că în data de 13.05.2020 am fost înștiințați de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Arad, care s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 09.05.2020, o persoană de sex masculin a venit în România de pe teritoriul Italiei, unde a fost carantină, fiind într-o zonă roșie, însă a declarat în fals reprezentanților D.S.P aflați la punctul de trecere a frontierei Nădlac, că vine de pe teritoriul Ungariei. În urma cercetărilor efectuate de S.J.C.C.I Arad, s-a stabilit că mama acestuia a anunțat la postul de poliţie din localitatea de domiciliu că, fiul său urmează să se întoarcă acasă dintr-o zonă roşie din Italia şi se simte în nesiguranță”, se transmite în comunicatul Poliției.

Bărbatului care s-a întors din Italia i-a fost întocmit astfel dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și va fi anchetat de autoritățile locale sub supravegherea procurorului de caz în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

„Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai scrie în comunicat.