Român din Italia fără casă și fără niciun venit descoperit cu 119 autoturisme înmatriculate pe numele său

Un român în vârstă de 33 de ani, cu inițialele numelui D.M.E. și care locuiește în Comacchio, provincia italiană Ferrara, figura ca fiind fără casă și că nu are vreun venit, dar avea înmatriculate pe numele său 119 autovehicule, unele dintre acestea fiind folosite la comiterea unor ilegalități. Acesta a fost denunțat de carabinieri pentru înșelăciune, uz de fals și falsificarea unor înscrisuri oficiale, în urma unei anchete elaborate.

Conform estense.com, surprizele au început să apară pentru carabinierii din Comacchio și colegii acestora din Lido Estensi în momentul în care mai multe autovehicule, folosite pentru spargeri și furturi, au fost identificate pe numele conaționalului nostru. Aceștia au început să studieze documentele din Registrul Auto Civil și au descoperit că erau în total 119 autoturisme, de diferite clase și capacități cilindrice, care apăreau ca fiind înregistrate pe numele lui D.M.E, deși acesta figura ca fiind fără casă sau venit.

Se pare că bărbatul era folosit doar ca proprietar în acte, iar în schimbul înmatriculării autovehiculelor primea sume cuprinse între 150 și 200 de euro, în funcție de modelul și categoria acestora. Ulterior, mașinile erau folosite în diferite activități ilegale, dat fiind că acestea rezultau curate în sistem și puteau trece foarte ușor de controalele forțelor de ordine. În urma anchetei, D.M.E. a fost denunțat la Parchetul din Ferrara, acuzat fiind de înșelăciune, uz de fals și falsificarea unor înscrisuri oficiale.

Această schemă a durat doar câteva luni, se pare, până când militarii au descoperit modul de funcționare al mecanismului, iar acum toate numerele de înmatriculare emise pe numele românului nostru au fost semnalate în baza de date a oamenilor legii. Așadar, infractorii care se folosesc acum de ele nu vor mai putea trece cu ușurință de controalele poliției și ale carabinierilor.

Distribuie acest articol