Român din Italia fără permis de conducere, dar cu 36 de mașini pe numele său și amenzi de peste 17 000 de euro

Un român din Italia, care nu figura ca având nici măcar permis de conducere, avea înmatriculate 36 de autoturisme pe numele său și o „colecție” de amenzi rutiere în valoare de 17 408 euro. Poliția Locală din Sutri, o comună din provincia Viterbo (Lazio), a cerut radierea tuturor autovehiculelor.

Din informațiile publicate de Tuscia Web reiese că polițiștii locali din Sutri au descoperit, datorită camerelor video de supraveghere a siguranței urbane, o presupusă rețea de înmatriculări fictive. În urma cercetărilor, oamenii legii au observat un număr total de 36 de mașini care figurau pe numele conaționalului nostru.

„Un cetățean român, rezident în Anzio, provincia Roma, a rezultat ca fiind proprietar a 36 de mașini, deși figura cu permisul de conducere anulat. Din controalele care se fac în aceste circumstanțe reiese că presupusul proprietar ar fi doar o persoană folosită ca paravan pentru înmatricularea unor autoturisme care cu siguranță nu sunt folosite în scopuri legale”, explică poliția locală într-o notă informativă.

„Pentru autovehiculele înmatriculate fictiv a fost cerută radierea din registrul auto, după cum prevede articolul 94 bis din codul rutier italian”, conchide nota oamenilor legii.