Român din Italia găsește un plic cu bani și cecuri și îl duce la carabinieri. Fusese pierdut de niște hoți după un furt

Constantin Dulgheru și soția lui, împreună cu cei trei copii ai lor, trăiesc de 15 ani în Italia și de tot atâția ani ne aduc cinste prin comportamentul exemplar și simțul civic de care dau dovadă. Iar acest comportament este demonstrat de o întâmplare recentă în urma căreia familia Dulgheru a fost aplaudată și apreciată de întreaga comunitate din localitatea Camposampiero (provincia Padova din Veneto) în care locuiesc.

În cursul dimineții de luni, 29 martie 2021, Constantin se deplasa cu bicicleta spre gara din localitate pentru a lua trenul către Montegrotto, unde lucrează. Ajuns în dreptul unui pasaj subteran, conaționalul nostru a observat un plic umflat pe jos care i-a atras atenția, scrie ziarul italian Il Mattino di Padova.

„După ce l-a luat de jos, a găsit în el 300 de euro în numerar, două cecuri în valoare de 1 600 de euro și un card bancar de depozit. Când s-a întors de la muncă, l-am însoțit pe tata la carabinierii din Camposampiero și am publicat un anunț despre asta și pe Facebook”, relatează Radu, 20 de ani, student la Marketing, care este fiul lui Constantin.

În cursul serii de ieri, 31 martie 2021, un apropiat al proprietarului plicului cu bani a vizitat familia Dulgheru pentru a informa-o că militarii au reușit să-l găsească și să-i returneze bunurile, relatând cu această ocazie și cum a ajuns să fie pierdut. Din informațiile publicate de sursa citată reiese că niște hoți i-au furat geaca unui bărbat dintr-o mașină, dar în graba lor nu au observat că, dintr-un buzunar, a căzut un plic pe asfalt.

Întâmplarea face ca plicul să fi fost găsit, în schimb, de o persoană onestă precum Constantin Dulgheru, care nu a ezitat să-l înapoieze proprietarului de drept. În plus, mai scrie ziarul italian, lângă cardul bancar din plic se afla și codul PIN, ceea ce ar fi facilitat foarte mult furtul banilor chiar și din contul păgubitului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Complimente pentru onestitate! Nu se găsește la oricine!”

„Aplauze răsunătoare!”

„Bravo! Puțini oameni ar face asta… Ba chiar pot fi numărate pe degetele unei mâini!”

„Bravo! Mă bucur să știu că există încă oameni cinstiți în jur. Mulțumiri!”

Cele de mai sus sunt doar câteva dintre comentariile publicate de localnicii italieni la postarea lui Radu de pe grupul Facebook „Sei di Camposampiero se…” după ce tânărul a anunțat că a fost găsit plicul cu bani.