Român din Italia găsit spânzurat în locuința sa. Cel care a descoperit tragedia a fost chiar fratele său

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 6 ianuarie 2022 într-o casă izolată de pe câmpurile agricole din Pietramelara, provincia Caserta din Campania.

Din primele informații, relatate de publicația locală Caserta News, reiese că un bărbat de 42 de ani, de naționalitate română și cu inițialele M.E.F., a fost găsit spânzurat în casa respectivă, în care locuia singur.

Cel care a făcut macabra descoperire a fost chiar fratele conaționalului nostru decedat, care a găsit trupul fără viață al bărbatului atârnând de o sfoară legată de o grindă de pe tavan.

Toate tentativele fratelui de a-l resuscita au fost în van, iar personalul medical de la 118, sosit cu ambulanța la fața locului, nu a putut face altceva decât să constate decesul românului nostru.

La casa în care a avut loc tragedia au intervenit apoi și carabinierii din localitatea Capua care au declanșat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care M.E.F. a decedat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primele investigații indică, însă, că ar fi vorbe de un gest necugetat din partea bărbatului de 42 de ani, probabil provocat de o depresie pe care nu a reușit să o depășească.

Reamintim pe această cale tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

@rotalianul