Un român din Italia împreună cu alți colaboratori a dăruit echipamente sportive pentru copiii de la „Textila Buhuși”

Românii din străinătate nu uită de unde au plecat și ori de câte ori se ivește ocazia mențin legătura cu țara participând la evenimente prin care promovează tradițiile și obiceiurile noastre naționale, inițiază diverse acțiuni și opere de caritate destinate celor rămași acasă, aducând un strop de fericire și bucurie pe chipurile celor mai puțin norocoși.

Un proiect al unui fotograf român stabilit în Italia, în Valle d’Aosta, a contribuit la speranța și bucuria unui grup de 25 de copii, membri ai Clubului de Fotbal Textila Buhuși din județul Bacău.

George Daniel Palade, ajutat de Moreno Vigniolini, fotojurnalist și de Stefano Fontanelle de la IdeaArt au oferit prin intermediul proiectului „Il Calcio per la Vita” copiilor români, echipamentele necesare pentru a-și putea desfășura activitatea sportivă în cele mai bune condiții. Echipamente complete, pe care copiii de la „Textila Buhuși” le-au primit cu entuziasm, bucuria și fericirea citindu-se pe chipurile lor în fotografiile de mai jos, imagini pe care le-am găsit pe pagina de Facebook a clubului.

I-am cerut inițiatorului acestei frumoase acțiuni, lui George Daniel Palade, să ne povestească mai multe despre acest proiect. Iată ce ne-a declarat:

«Aș începe mai întâi prin a vă aduce la cunoștință următoarele lucruri despre istoria acestui club care după revoluție și-a închis activitatea datorită faptului că Fabrica Textilă Buhuși a fost închisă, pierzând unul dintre fondatorii echipei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fabrica Textilă Buhuși a fost în timpul comunismului una dintre cele mai mari fabrici din țară, unde lucrau majoritatea populației din oraș și din sate din apropiere. Încet, încet acest oraș a devenit doar o amintire pentru simplu fapt că cei tineri au ales calea străinătăți sau au plecat în căutarea unui loc de muncă pe alte meleaguri.

După ani de inactivitate, prin intermediul domnului Nae Butuc și al colaboratorilor săi, acest club și-a redeschis din nou porțile oferind copiilor un punct de riferință pentru un viitor mai bun.

În realizarea acestui proiect am fost ajutat de colegul meu Moreno Vigniolini, fotojurnalist si de Stefano Fontanelle de la IdeaArt. Ajutor am avut și din partea câtorva persoane care ne-au ajutat cu bani în realizarea acestui proiect. În luna noiembrie a acestui an am reușit să oferim acestor copii 25 de echipamente complete.

Bucuria a fost imensă iar acest proiect este doar începutul unei noi colaborări.»

- Continuarea după publicitate -

Pe pagina Facebook a Clubului sportiv Textila Buhuși, copiii și-au exprimat în scris recunoștința:

«Aducem multumiri fotografului Palade George Daniel, prin intermediul său acest proiect s-a concretizat și dus la bun sfârșit. Mulțumiri aducem în primul rând ziaristului Moreno Vigniolini de la (MV Image&Comunication), Stefano Fontanelle (IdeaArt), familiei Dan Buzila și Petronela din Buhuși și tuturor celor care au contribuit în realizarea acestui proiect.

Noi, copiii acestui club sportiv, apreciem foarte mult modul în care ne susțineți și vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi.»

George Daniel Palade trăiește în Italia de 18 ani, este căsătorit și are o fetiță de 13 ani.
Este un fotograf de evenimente, iar anul acesta și-a deschis un studio fotografic. S-a implicat de-a lungul anilor în multe proiecte ale comunității românești din Valle d’Aosta cu obiectivul de a promova limba, tradițiile și obiceiurile românești pe meleaguri străine.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20