Un român din Italia a încercat să se sinucidă, disperat că nu găsește un loc de muncă

Un cetățean român a încercat să se sinucidă în orașul italian Florența (Firenze) din Toscana, în cursul zilei de miercuri, 24 august 2022, disperat că nu reușește să-și găsească un loc de muncă.

Din fericire, conaționalul nostru a fost convins să renunțe la dramaticul gest de un polițist și de avocatul său.

Potrivit agenției italiene de presă ANSA, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-a suit pe o macara situată pe un șantier de pe via Guidoni și a spus că se va arunca în gol, fiindcă nu găsește un loc de muncă după ce a ieșit din închisoare.

La fața locului a intervenit în scurt timp apoi avocatul românului, Massimiliano Palena care, ajutat de un agent de poliție, a reușit să-l convingă pe bărbat să renunțe la intențiile sinucigașe.

Din cele relatate de sursa citată reiese că protagonistul ieșise din închisoare în luna iulie a acestui an, fiind închis pentru că a încercat să-și incendieze soția.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei doi trăiau într-o fabrică abandonată de la periferia Florenței, pe via del Pesciolino, când el a aruncat benzină pe ea și a încercat să-i dea foc.

Femeia a reușit să fugă, cu pijamalele pline de benzină pe ea, înainte ca soțul ei să-și ducă la capăt planul, iar el a fost arestat și, ulterior, condamnat la închisoare. Bărbatul român a declarat atunci că intenția lui era să moară și el împreună cu ea.

După ce a ieșit din închisoare, a căutat un loc de muncă pe post de zidar, dar nu a reușit să găsească nimic, motiv pentru care s-a cățărat pe o macara, la 45 de metri înălțime, și a amenințat că-și va lua viața.

„A lucrat întotdeauna și ar vrea să lucreze din nou”, le-a spus jurnaliștilor italieni avocatul românului.