Român din Italia întors de sărbători acasă, bătut cu cruzime de un șofer. A murit după 7 zile de chin în spital

„Nu avem cuvinte pentru a exprima ceea ce simțim în acest moment… Astăzi jucăm pentru cupa Italiei… am decis să o facem pentru tine. Călătorie plăcută, mereu unul de-ai noștri, Popescu Grig.”

Emoționantele cuvinte de mai sus aparțin clubului italian de fotbal în sală „A.S.D. Arzachena 2015” din localitatea cu același nume, Arzachena, provincia Sassari (Sardinia). La acest club, Grigore Popescu, sau „Grig” cum îi spuneau toți, în vârstă de 41 de ani, era legitimat și juca de circa trei ani. Conaționalul nostru locuia însă în localitatea Palau din aceeași provincie, alături de soția și fiica lui, în vârstă de numai 6 anișori. Vorbim la timpul trecut deoarece, așa cum probabil v-ați dat seama deja, Grigore Popescu nu mai este printre noi, el părăsind această lume în cursul zilei de ieri, 28 decembrie 2019, după 7 zile de chin pe patul de spital.

Originar din comuna Grădinile, județul Olt, Grigore s-a întors în România împreună cu familia pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de cei dragi. Dar ceea ce trebuia să fie o vacanță relaxantă și plină de bucurii pentru familia de români rezidentă de mulți ani în Italia, s-a transformat într-o tragedie după ce în seara zilei de 21 decembrie Grig Popescu a fost bătut cu cruzime de un șofer.

Potrivit celor relatate de autoritățile locale, agresiunea a avut loc pe strada Doljului din Craiova pe care, aflat sub influența alcoolului, Grigore s-a hotărât să o traverseze printre mașini. Unui șofer originar din Craiova, în vârstă de 31 de ani, nu i-a fost pe plac gestul românului din Italia și a coborât din mașină, apoi i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii în zona feței. Imediat după agresiune, șoferul a părăsit zona, lăsând pietonul inconștient în mijlocul străzii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Victima a fost transportată la spital și a intrat în comă, în timp ce șoferul agresiv a fost identificat ulterior de polițiști și reținut pentru 24 de ore cu acuzația de vătămare corporală. La 7 zile după acest incident însă, Grigore Popescu a murit pe patul de spital, în ciuda rugăciunilor pentru o minune din partea familiei și a tuturor prietenilor din Sardinia care aflaseră despre agresiunea care a avut loc asupra românului nostru.

În urma sa, bărbatul de 41 de ani lasă o soție îndurerată și o fetiță de numai 6 anișori care nu va putea niciodată să-și cunoască tatăl în întregime, precum și o mulțime de prieteni și colegi români și italieni din Sardinia care îl regretă.

„Întreaga Sardinie nu te va uita niciodată”, este mesajul transmis de Barbara Farigu pe pagina Facebook a bărbatului român alături de o poză cu articolul dedicat lui Grigore Popescu într-un ziar local.

„Ciao, campionule! Acolo sus continuă să zâmbești și să dai gol și să te enervezi pe arbitrii care au fost mereu împotriva ta. Veghează asupra soției tale și a prințesei tale… eu nu te voi uita niciodată. RIP Popescu Grig”, scrie Adriano Sotgiu.

„Cât timp vei trăi in inimile noastre, nu va exista un Adio!!! ? La revedere, ‘omul cu bandana’!!! ?”, a scris și Anca Popa pe pagina Facebook a conaționalului nostru.

„Vei rămâne veșnic viu în inimile noastre”, transmite și Marcel Pătru.

Numeroase publicații din Sardinia dealtfel l-au comemorat pe Grig Popescu, iar în data de 6 ianuarie, la ora 8:30, se va ține o slujbă de comemorare a conaționalului nostru și în localitatea sa de rezidență din Italia, Palau, la biserica „Nostra Signora della Grazie”.