Român din Italia, își bătea și viola soția. Condamnat la șapte ani de închisoare

Un bărbat român a fost condamnat la șapte ani de închisoare de către Tribunalul din Pistoia, provincia italiană cu același nume din Toscana, fiind găsit vinovat de viol, vătămare corporală și maltratare în familie la adresa fostei sale soții.

Potrivit presei locale, bărbatul a abuzat de femeie ani la rând, a bătut-o, amenințat-o cu moartea și a forțat-o să întrețină relații sexuale împotriva voinței sale.

Fosta parteneră a bărbatului a fost cea care a adus totul la lumină, denunțându-l în luna iulie 2020.

Situația devenise insuportabilă pentru ea, în special din cauza geloziei pe care bărbatul o simțea față de angajatorul femeii.

Abuzurile și violențele au început în lunile anterioare și, potrivit anchetatorilor, bărbatul a creat un climat de teroare în casa lor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El o umilea în mod constant, acuzând-o că era o mamă și o soție rea și amintindu-i cine comanda în casă. Ca dovadă, uneori bărbatul închidea gazul, împiedicând-o să gătească pentru ea însăși.

O bătea adesea cu pumnii și picioarele în urma unor discuții pe teme banale, care degenerau în agresiuni violente. Toate acestea se întâmplau în fața copilului lor, care era nevoit să asiste la violențe.

În unele cazuri, femeia a fost forțată să întrețină relații sexuale, în timp ce în alte situații, bărbatul a încercat să o stranguleze. Într-un alt episod, i-a aplicat un pumn în ceafă și a pălmuit-o, femeia ajungând astfel la spital.

Bărbatul a proferat și amenințări cu moartea în numeroase rânduri, spunându-i că deși ea îl va trimite în închisoare, dar când va ieși, nu va mai fi în viață, deoarece cineva se va ocupa să o elimine pentru el.

„Pun pe cineva să te omoare”, a fost o frază pe care o folosea uneori pentru a încheia discuția.

După denunț și intervenția carabinierilor, bărbatul a decis să părăsească locuința. Cu toate acestea, femeia a trăit în frică timp de mai multe luni, temându-se că agresorul ei se va întoarce pentru a se răzbuna.

Ea se temea, de asemenea, că scenele de violență la care a fost martor copilul lor ar putea să-i afecteze dezvoltarea psihologică.

Un calvar care a durat mai mult de trei ani s-a încheiat cu condamnarea bărbatului la șapte ani de închisoare și la plata unei despăgubiri provizorii de aproximativ 10.000 de euro.

telefono-rosa