Un român din Italia își caută frații pe care nu i-a văzut niciodată. „Vreau doar să ne cunoaștem și să știm de noi!”

Un bărbat român stabilit în Italia de peste 15 ani își caută frații despre a căror existență a aflat în ultimii ani, dar pe care nu i-a cunoscut niciodată. Conaționalul nostru a aflat de la o mătușă că are mai mulți frați de pe tată, dar până în prezent nu a reușit să afle prea multe informații despre ei.

Dorel Neagoe are 39 de ani, este originar din Craiova, dar este stabilit în Italia de 15 ani, unde are o familie întemeiată. După ce a aflat de la mătușa lui că ar mai avea trei surori și un frate, bărbatul român și-a pus în gând să-i găsească pentru a-i cunoaște mai bine și pentru a ține legătura cu ei.

„Tata era şofer şi pe vremea lui Ceauşescu erau trimişi prin toate părţile. La Reşiţa ştiu că a trăit cu o femeie și a avut o fată. A mai avut o femeie, pe lângă Lugoj, cu care a avut un băiat. Şi la Craiova a avut două fete, după care s-a căsătorit cu mama şi ultimul sunt eu. Eu sunt frate cu toţi, doar după tată. Pe cele din Craiova le-am găsit, adică pe una, că cealaltă am înţeles că a decedat. Nu ţin legătura nici cu cea din Craiova, ea a rupt legătura, că eu nu am vrut nimic de la ei, în afară de faptul că am vrut să ne cunoaştem. Iniţial am vorbit de câteva ori, dar după aceea nu mi-a mai răspuns”, a declarat Dorel pentru ziarul Adevărul.

Dorel și-a pierdut tatăl când avea doar 9 ani și nu știa că mai are atâția frați, fiindcă niciunul dintre părinții săi și niciuna dintre rudele sale nu i-au spus asta. În urmă cu câțiva ani, însă, sora mamei sale a decis să-i spună totul și de atunci bărbatul român îi caută fără încetare pe frații săi.

Dorel Neagoe și tatăl său. Sursa foto: Adevărul.ro/Arhivă personală Dorel Neagoe

„Despre sora din Reşiţa nu ştiu nimic, doar că există. Dar despre fratele de la Lugoj, ştiu că trăia undeva într-un sat din apropierea oraşului şi îl chema ca pe tata, Valentin Neagoe. Mătuşa care mi-a povestit despre ei, mi-a spus că, pe vremea când trăia tata şi eu eram la şcoală, fratele acesta a venit să ne caute, dar nu eram acasă. El trebuie să aibă cam 55 de ani, şi sora de la Reşiţa ar trebui să fie cam de vârstă apropiată, pentru că ei au fost primii copii”, a mai povestit Dorel.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționalul nostru din Italia îi roagă pe toți cei care-l pot  ajuta să-și găsească fratele și surorile să-l contacteze pe pagina sa de Facebook: Neagoe Dorel.

„Eu sunt plecat de 15 ani din ţară. I-am căutat şi pe Facebook. Le-am scris celor pe care i-am văzut cu numele de Neagoe Valentin. Mi-au răspuns foarte mulţi şi mi-au spus că nu au nicio legătură. Unul singur nu mi-a răspuns. Mulţumesc lui Dumnezeu, eu nu am nevoie de nimica, nu-i caut din interes. Vreau doar să ne cunoaştem şi să ştim de noi. Nici nu e nimic de împărţit, că tata e mort de 30 de ani. Dacă văd articolul să mă caute pe pagina de Facebook şi să ia legătura cu mine.”

Distribuie acest articol