Un moldovean din Italia care purta o șapcă rusească a fost amenințat cu securea de un român: „Ține cu Putin!”

O agresiune între un român și un moldovean pe tema războiului din Ucraina a avut loc duminică, 27 februarie, într-un bar din Pianoro, localitate de lângă Bologna. Bărbatul moldovean purta o șapcă cu steagul Rusiei, iar românul l-a atacat cu o secure acuzându-l că e de partea lui Putin în războiul ruso-ucraienan din aceste zile.

Bărbatul român, în vârstă de 33 de ani, era în stare de ebrietate și avea asupra lui securea cu care l-a amenințat pe tânărul moldovean de 28 de ani, informează e-tv.it. Acesta din urmă purta o șapcă ce avea inscripționat drapelul Rusiei, iar românul l-a acuzat că e simpatizant de-al rușilor și a intenționat astfel să-și exprime solidaritatea cu președintele Vladimir Putin.

După acuzațiile pe care i le-a adus inițial doar verbal, românul a trecut la fapte și a scos de sub haină o mică secure cu care l-a amenințat pe moldovean.

Oamenii din bar au sunat la carabinieri, iar românul, care printre altele era beat, a fost denunțat pentru amenințări și port ilegal de armă albă. Securea a fost confiscată de carabinieri.

Securea românului, confiscată de carabinieri. Foto: e-tv.it.