Român din Italia în direct la TV despre venitul de cetățenie: „Va încuraja refuzul de a munci al oamenilor”

În cadrul emisiunii Quarta Repubblica, difuzată pe canalul de televiziune Rete4 de la Mediaset, a fost prezent în seara de luni, 1 aprilie și românul Valentin Făgărășan, întreprinzător în domeniul construcțiilor din Italia, care a fost solicitat să își expună părerea despre necesitatea și consecințele venitului de cetățeniei asupra forței de muncă de pe piața italiană. „Acest ajutor din partea statului va încuraja refuzul oamenilor de a munci, dacă se primesc gratis bani de la stat, nimeni nu va mai dori să muncească”, este de părere omuld e afaceri român.

„Am sosit în Italia cu 27 de ani în urmă – începe să povestească Valentin Făgărășan în cadrul emisiunii Quarta Repubblica – aveam 23 de ani. În România studiam pentru a deveni inginer, dar am decis că trebuie să plec în Italia pentru un an. Odată ajuns, am înțeles că pot să mă realizez profesional și să fac mai mult aici, decât să mă întorc în acel moment în România. Am început să lucrez pe șantier, cu toate că nu știam nimic despre meseria de constructor, am învățat repede, îmi plăcea ceea ce făceam și aveam dorința de a progresa.” După ani de muncă, urmându-și aspirațiile și niște obiective bine stabilite, astăzi Valentin Făgărășan este un adevărat om de afaceri și are propria societate de construcții în Italia.

„Te-ar fi ajutat atunci, la început, un ajutor din partea statului cum este acum venitul de cetățenie?” este întrebat de moderatorul emisiunii „Quarta Repubblica”. „Nu, cu siguranță nu m-ar fi ajutat – răspunde românul – pentru că dacă oamenii au posibilitatea să primească bani gratis, fără să facă nimic în schimb, e logic că ei nu vor mai merge la muncă. Astfel, se va înregistra și o stagnare a dezvoltării economice.”

Omul de afaceri român povestește în continuare celor din platou despre ajutorul social din România destinat persoanelor sărace și face o comparație cu venitul de cetățenie adoptat de guvernul italian și destinat aceleași categorii defavorizate ca și în Italia: „Și în România există un ajutor social de acest gen din partea statului, care nu a făcut altceva decât să blocheze piața forței de muncă, tinerii nu mai merg să caute de lucru pentru că, declară ei, stau bine cu banii pe care îi primesc de la stat fără să facă nimic în schimb.”

Intervenția integrală a lui Valentin Făgărășan în cadrul programului „Quarta Repubblica”, o puteți urmări în video de mai jos, publicat de Marius Lupu:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Valentin Făgărășan întreprinzător român din Roma

Valentin Făgărășan întreprinzător român din Roma la Rete4 în cadrul emisiunii "Quarta Repubblica" despre "Reddito di cittadinanza".https://youtu.be/9qZ2D0ZMsLY

Gepostet von Marius Lupu am Montag, 1. April 2019