Un român din Italia le-a oferit carabinierilor 300 de euro șpagă pentru a nu-l sancționa. Cum au reacționat militarii

Un român din Italia a încercat să corupă carabinierii din San Severo, provincia Foggia din Puglia, oferindu-le o șpagă de câteva sute de euro în speranța că-i va convinge să nu-l sancționeze pentru mai multe infracțiuni rutiere. Asta după o urmărire ca-n filme, pe o distanță de 4 kilometri, în care românul a pus în pericol nu numai viața sa și a celorlalți șoferi, dar și viața propriei sale familii, soția și copiii săi aflându-se în mașină cu el.

„În după-amiaza zilei de 5 aprilie, o patrulă a Secției Radiomobile a Companiei Carabinierilor din San Severo, care se afla în trecere prin zona industrială ASI (în Foggia – n.r.), a interceptat un autovehicul și a decis să-l controleze, ordonând șoferului să oprească. Acesta, însă, a dat startul unei urmăriri spectaculoase pe SS16 (Strada Statală 16 – n.r.) cu depășiri periculoase pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic”, se arată într-un comunicat de presă emis de carabinierii din Foggia.

Urmărirea a durat circa 4 kilometri și a fost întreruptă numai datorită traficului intens din zonă.

„La bordul autoturismului, condus de un bărbat de naționalitate română, erau prezenți și soția și copiii lor minori. La finalizarea verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu a avut niciodată permis de conducere și că autovehiculul nu avea revizia făcută și nici asigurare”, se mai precizează în comunicat.

Carabinierii s-au văzut nevoiți astfel să-l sancționeze pe conaționalul nostru pentru diferite infracțiuni și să-i pună mașina sub sechestru, dar bărbatul român s-a gândit că ar putea să-i convingă să renunțe la aceste intenții oferindu-le șpagă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Conducătorul autovehiculului, în acel moment, când carabinierii au trecut la emiterea a diferite sancțiuni pentru încălcarea Codului Rutier și la sechestrarea mașinii, le-a oferit acestora suma de 300 de euro pentru a nu-și face datoria. În fața refuzului ferm din partea militarilor, în loc să renunțe, bărbatul a mărit oferta (cu 100 de euro, conform unor surse locale – n.r.)”, au mai adăugat carabinierii.

În acel moment, militarii l-au invitat pe bărbat să urce în mașină cu ei și, condus la secție, l-au pus sub arest pentru instigare la corupție și ultraj.