Român din Italia mort după ce a fost împușcat de carabinieri. Victima atacase forțele de ordine cu un cuțit

Un cetățean român a murit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, 20 februarie 2021, într-un spital din provincia italiană Biella, în Piemont, după ce a fost împușcat de carabinieri, relatează presa locală. Conaționalul nostru, aflat sub influența alcoolului, se pare că i-a atacat pe militari cu un cuțit, ceea ce a dus la rănirea sa cu un foc de armă tras de unul dintre carabinieri spre pieptul românului, rana provocându-i decesul după câteva ore de luptă între viață și moarte.

Dramaticul eveniment s-a petrecut în jurul orei 23:30 de vineri când cineva a solicitat o ambulanță pe via Roma din localitatea Quaregna Cerreto unde un bărbat, înarmat cu un cuțit și în stare de ebrietate, amenința că se sinucide. Personalul medical intervenit la fața locului nu a reușit, însă, să-l liniștească pe individ și a fost nevoit să ceară intervenția carabinierilor.

Odată ajunși acolo, militarii au încercat, de asemenea, să-l blocheze pe bărbat, dar acesta i-a atacat cu cuțitul în mână. Deși forțele de ordine au încercat inițial să-l oprească folosind un spray paralizant, nu au reușit să-l oprească din nebunia sa, acesta încercând în continuare să-i rănească. Unul dintre carabinieri a scos atunci pistolul și a tras un foc de armă în pieptul agresorului, provocându-i o rană gravă.

Transportat apoi la spital, atacatorul a decedat la câteva ore după internare, rana suferită la piept fiindu-i fatală. Identificat de autorități, bărbatul decedat rezultă a fi un cetățean român în vârstă de 53 de ani care lucrează și locuiește la Castello di Cerreto, o construcție de origine medievală din aceeași provincie, dar ai cărei proprietari trăiesc în altă țară.

Parchetul din Biella a deschis o anchetă, condusă de procurorul șef Teresa Angela Camelio, pentru a stabili cu exactitate cum au decurs faptele și a atribui eventuale responsabilități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI