Român mort în Italia după ce s-a aruncat într-un râu pentru a salva viața câinelui său

Un bărbat român în vârstă de 42 de ani a murit la Piacenza (Emilia-Romagna), în după amiaza zilei de duminică, 9 august, la scurt timp după ce s-a aruncat în râul Po pentru a-și salva câinele luat de ape.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17:30, în zona podului feroviar, scrie Piacenza Sera.

Bărbatul român împreună cu soția și câinele lor făceau o plimbare pe malul râului când, în mod imprevizibil, câinele a căzut în apă și a fost luat de curent. Stăpânul lui nu a stat mult pe gânduri și s-a aruncat după el numai că, odată ajuns în apele râului, conaționalul nostru a început să dea semne că se află în dificultate. Proprietarul unei bărci private, martor la întreaga scenă, s-a grăbit să ajungă și să îl salveze pe bărbatul român și, cu ajutorul altor persoane, l-a scos imediat la mal.

A fost chemată salvarea. Personalul medical a trebuit să-i aplice bărbatului manevrele de resuscitare deoarece, între timp, își pierduse cunoștința. A fost transportat de urgență la Spitalul Guglielmo da Saliceto din Piacenza, dar la scurt timp inima lui a cedat și viața nu i-a mai putut fi salvată.

Pe malul râului unde a avut loc tragedia s-au prezentat și carabinierii pentru a verifica dinamica incidentului. Câinele românului nostru a fost scos în viață din apă și se află în afara oricărui pericol.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Foto articol: Il Piacenza
Video: Libertà – Il quotidiano di Piacenza