Român din Italia mort în urma unui salt într-un râu. Avea numai 20 de ani

Tragedia s-a petrecut duminică, 11 iulie 2021, în râul Maggia, pe teritoriul localității elvețiene Lucarno. Victima este un român în vârstă de numai 20 de ani.

Potrivit publicației locale TIO.ch, conaționalul nostru se afla împreună cu alte două persoane în zona stâncilor de lângă Ponte Brolla pentru a se scălda.

Din primele informații reiese că tânărul român a sărit în apă în jurul orei 11:30 și, din cauze necunoscute încă, nu a reușit să mai iasă la suprafață.

Locul în care tânărul român a sărit în apă. Foto: Tio.ch

Persoanele care se aflau cu el au solicitat imediat ajutorul autorităților, iar la fața locului au intervenit în scurt timp paramedicii, echipele de salvare REGA (Garda Aeriană Elvețiană de Salvare), scafandrii de la Poliția Lacurilor, cât și agenții de la Poliția Cantonală și Poliția Locală din Lucarno.

Scafandrii au căutat ore în șir trupul tânărului român. Foto: Tio.ch

Din nefericire, trupul neînsuflețit al băiatului de 20 de ani a fost găsit și scos la mal abia în jurul orei 14:00, iar echipajele de salvare nu au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La fața locului a fost solicitată și intervenția unei echipe de suport psihologic pentru a oferi susținere persoanelor care se aflau cu conaționalul nostru la scăldat.

Potrivit sursei citate, victima era rezidentă în Italia.