Român din Italia, oprit pe autostradă să ajute o familie, ucis de un camion. Iosif lasă în urmă doi copii

Vasile Iosif, un român în vârstă de 41 de ani, angajat al companiei De Zottis din provincia italiană Treviso, in Veneto, a murit în mod tragic marți, 18 iunie 2024, după ce a fost lovit de un camion pe autostrada A27, în zona Fadalto, lângă Vittorio Veneto.

iosif-vasile20240619
Vasile Iosif, tată român mort într-un tragic accident în Italia. Sursă foto: Facebook.

Conaționalul nostru, care era rezident în Breda di Piave, aceeași provincie menționată mai sus, s-a oprit pe banda de urgență pentru a ajuta o familie din Belluno, al cărei autoturism se defectase.

După ce și-a parcat mașina în spatele vehiculului avariat și a aprins luminile de avarie, Iosif a început să semnalizeze prezența vehiculului oprit.

iosif-vasile20240619-loc
Imagine de la locul accidentului. Sursa foto: TrevisoToday.it.

Din nefericire, un camion condus de T.A., un șofer de 55 de ani din Pesaro Urbino, nu l-a observat și l-a lovit pe șoferul român în plin.

Impactul a fost fatal, acesta fiind aruncat și târât pe o distanță considerabilă, leziunile grave provocându-i decesul pe loc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Personalul medical de pe ambulanță a constatat decesul, iar agenții de la poliția rutieră au intervenit pentru a efectua investigațiile necesare.

Traficul pe autostrada A27 a fost sever afectat, circulația fiind redusă la o singură bandă pentru o perioadă semnificativă.

Parchetul din Treviso a deschis o anchetă pentru omor din culpă. Vehiculele implicate au fost puse sub sechestru, iar din analiza tahografului digital al camionului au reieșit nereguli privind timpii de conducere.

Șoferul camionului, care a fost testat negativ pentru alcool, s-a supus voluntar și unui test de sânge pentru a verifica prezența eventualelor substanțe interzise.

Tragedia a adus aminte de un incident similar care a avut loc în urmă cu zece ani, la data 29 iulie 2014, când doi angajați ai companiei De Zottis au fost loviți mortal de un camion în timpul unei lucrări pe marginea drumului la Passante di Mestre.

Primarul din Breda di Piave, Cristiano Mosole, și-a exprimat condoleanțele:

„Este o tragedie care nu poate fi exprimată în cuvinte, încă una pentru familia De Zottis, căreia îi transmitem condoleanțele noastre.

În special familiei lui Iosif, care a riscat incredibil viața sa pentru un gest eroic.

Comunitatea din Breda este alături de familia lui Iosif în aceste momente dificile.”

Iosif lasă în urmă soția, Laura, și doi copii, Andreea și Alessandro.